Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 27 november 2014

Dessa små djur...

Imorse när Anders cyklade upp och köpte bröd upptäckte han dom här besökarna på taket. Fast vi rumsterade om i husbilen, gick ut och fotograferade dom så satt dom bara kvar. En granne sa att han trodde det var tamduvor. Anders tyckte dom skulle få bo på vårt tak men dom hade redan gjort ifrån sig på taket så det tyckte inte jag. Jag gick ut och slog på vindrutan och ropade åt dom men dom satt bara kvar. Till slut så visade jag dom kvasten och då flög dom iväg.


Dom var i alla fall himla fina, större än vanliga duvor och med mycket finare färger och teckningar.


Den här lilla roliga krabaten står en bit ifrån oss. Varje gång man går förbi så springer han fram till "staketet" och ställer sig på bakbenen, han är så himla gullig, jag tror det kan vara en malteser.


Det här är en annan liten rolig krabat. Han avskyr när inte hela familjen är samlad. När husse åker iväg och handlar med lillbilen så vill han inte lämna fönstret.


Kommer inte husse snart????


I Spanien är dom väldigt noga med trafiken när skolan eller dagiset stänger, då rycker polisen ut och dirigerar trafiken. Gud nåde den som inte lyder deras dirigerande då blir det fullt blås i visselpipan, ofta är det till och med flera poliser som sköter dirigerandet.


Nu väntar tydligen några dagar med sämre väder, men det kan man stå ut med eftersom det i normalfall är kanonväder, jämför man med Sverige så är det i alla kanon.

10 kommentarer:

 1. Inte kul med fåglar på taket i a f om husbilen är Diteclackerad, man vill inte ha repor i v fall på lacken... men era besökare var ju ovanligt vackra, vet inte hur duvhökar ser ut? Vovven som ej gi llar ensamhet ser ut som sen släkting till Alonso, eller är det han som är nyklippt svårt o avgöra vilken husbil!? Just nu drar ett åskväder med regn in över oss, skönt att middagen fick ätas ute i kökstälten först o disken är avklarad. Ha en skön e m :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vovven är vår lilla Alonso som inte gillar ensamhet.

   Radera
 2. Fåglar på taket har vi än så länge sluppit. Där emot inte regnvädret det har nu också nått hit. Regn hela eftermiddagen och natten men sen kommer solen igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att regnet även ska komma hit men hitills har vi inte fått en droppe idag.

   Radera
 3. Ja det är klart hela familjen ska vara samlad hihi
  Kram

  SvaraRadera
 4. Birgitta, duvor på taket är inte kul att ha, det håller vi med om. Anders är för snäll. Vi hade regn och åska igår men idag skiner solen från en klarblå himmel. Kram till er fyra

  SvaraRadera
 5. Hej på er alla fyra våran Mitzi är lika dan när en av går någon stans Hälsningar Frillesåsarna

  SvaraRadera
 6. Det nog inte första gången duvorna sitter och spanar efter föda på ett husbilstak.

  SvaraRadera
 7. Fina och orädda ?
  Näe, mest rädda...!!!

  SvaraRadera