Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 2 november 2014

Ny ställplats i Calpe

För några dagar sedan åkte vi till Calpe för att titta på en ny ställplats, Mediterraneo Camper Area som vi hade hört talas om, den låg en bit nedanför ställplatsen Odissea.


Där träffade vi på gamla bekanta Erik och Marianne som stod på El Raco när vi kom dit.


Vi blev inte så imponerade av ställplatsen, platserna såg inte så roliga ut. Servicebyggnaderna verkade också lite "billiga", vatten stod på golvet i damernas toa och duschrum. Tömningsstationen för husbilarna var också lite knasigt utformad, vi skulle aldrig kunna ta oss upp där med vår bil för då skulle spoilern i fram ta i.


Här är utsikten mot Calpeklippan...


och här åt andra hållet.


Nej då trivs vi nog bättre när vi kan boa in oss ordentligt eftersom vi ska ligga stilla en längre tid och våra små "gullegrisar", Alonso och Simone, kan känna sig hemma lite bättre.


Här "inne" har vi gott om plats.


Häromdagen kom det här holländska ekipaget in, det ser lite kul ut precis som att Smarten kör efter men den är kopplad till ett så kallat triangeldrag. Ska man köra med ett triangeldrag i Sverige får man bara köra högst 30 km/h.


Igår Smartade vi ner till Poniente Beach, då passerade vi det här imponerande tvillingtornet. Ett tag stod bygget stilla, det fattades förmodligen pengar men nu ser det klart ut.


Bäst trivs vi dock på Levante stranden, så här mycket folk är det i farten där nu.


Det brukar bli en kall öl på Caymanbar, utsikten är klart godkänd.


Ibland kan man till och med få se lite uppträdande, bättre än dom tiggare som ibland går runt med sina skrivna pappskivor som man inte förstår.


Vädret fortsätter att vara kanon, mycket varmt och nästan vindstilla men idag har vi lite mer moln än vanligt men det kan ju vara skönt som omväxling.

5 kommentarer:

 1. Finfin bild med er Smart o Tvillingtornet i Benidorm :-) Calpe ställplatsen är kanske inte till för övervintrare...

  SvaraRadera
 2. Kul att få se den nya ställplatsen i Calpe, ska man bara stå nån vecka är det nog ok.

  SvaraRadera
 3. Oj vilket torn, är det hotell eller lägenheter mån tro?
  Vi är inte heller så förtjusta att stå så på ställplatser, vill ha skugga åt Nogger och lite mysigare hihi
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ni tycks ha valt en trevlig och bra plats att övervintra på. Förstår att tillgången till en Smart medför fina möjligheter och underlättar vistelsen där nere.

  SvaraRadera
 5. Ni ser ut att ha det fint!! Elisabeth

  SvaraRadera