Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 18 maj 2011

Lite av varje


I måndags var det dags för valpkurs igen. Under den timmen vi var ute och tränade klarade vi oss från regn, men när vi hade teori kom det en riktig störtskur. På hemvägen från Norrtälje, straxt innan vi kom till vägen som går ner till färjan, fick vi se några vildsvin som sprang i dikeskanten. Det var första gången vi såg dom i vilt tillstånd ute i naturen. Vi hade som vanligt inte kameran med oss, tyvärr, så jag lånade bilden från Jägarförbundet. Jag skulle inte vilja möta dom på min promenad med Alonso. Som tur är har jag ännu inte hört att dom har kommit över till vår ö, vi håller tummarna för att dom inte tar sig en simtur.


Ett par vänner till oss är nu på resa med bil och husvagn ner till södra Spanien. När dom passerade utanför Barcelona på en fyrfilig motorväg blev dom utsatta för ett rånförsök. En svart BMW kör vid husvagnen, en kraftig smäll hörs, BMW,n kör om och pekar på deras cyklar och vill att dom ska stanna bilen. Våra vänner känner att cyklarna är kvar och fortsätter att köra utan att stanna. Dom kan senare konstatera att inga skador finns på deras ekipage.
Det känns alltid lite oroligt när man åker runt Barcelona, men peppar peppar har vi inte varit med om någon incident.

De som utövar motorsport gillar Concorde, det vet vi sedan tidigare bland annat genom vår son och hans familj. Nu har även vår kände svenske DTM- förare Mattias Ekström blivit lycklig ägare av en Concorde, visserligen lite större än våra bilar.Imorgon är det dags för avslutning i hundskolan, hoppas att Alonso visar upp allt han har lärt sig då.

6 kommentarer:

 1. Häftigt att se vildsvin vilt, även om jag nog inte skulle vilja komma för nära eller ha en hund med mig... Har faktiskt sett vilda vildsvin en gång, men det var på ett öppet fält, på ganska långt avstånd och sett från bilen...
  Läskigt förresten med rånförsöket! Det går ju aldrig att skydda sig helt.

  SvaraRadera
 2. Vildsvinen är många numera, även på åkrarna utanför vårt villakvarter! Hoppas för er skull att dom inte kan simma så bra. 'Vettel' F1 har oxå Concorde, dom behöver bra grejor dom som reser så mkt, dom där 'grabbarna' ;-)

  SvaraRadera
 3. Vildsvin är inget vidare. Stora och hårda, inget man vill träffa på nära håll. Kul med videosnutten om Concorde. Där blev det en tyska repetition. Kan behövas för jag har inte använt det språket sen i höstas. Ha dé!

  SvaraRadera
 4. Läskigt med rånförsöket! Tur att dom inte gick på det...

  Vi har ju sett vilda vildsvin uppe i Sierra Espuña. Dom är häftiga, men inte att leka med...
  :-)

  SvaraRadera
 5. Finns vildsvin här med, men som tur är har vi inte stött på dom ännu. Bara sett varg 2 ggr -:)
  Lycka till på avslutningen, det går nog galant ska ni se. Härligt att Alonso får plats i korgen, sådan tänkte jag inte på när jag skaffade mina 2.
  Otäckt med rånförsöket, tur att dom inte stannade. Tyvärr så hade nog jag gjort det men det gäller att vara smartare än rånarna, får skaffa mera skinn på min lilla näsa

  SvaraRadera
 6. Usch vad otäckt m rånförsöket!! Vilken tur att de inte stannade! Concorde är nog finfina bilar, dessvärre prislappen också :-))
  ha en skän helg!

  SvaraRadera