Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 11 maj 2011

Premiärtur på vespan

Alonso har redan blivit riktigt bekväm med att följa med oss på cykeltur i sin korg.

Nästa steg var att tänka till hur vi skulle få med honom på våra vespaturer, vi hade inte riktigt kommit på hur det skulle gå till. Inatt när jag låg vaken fick jag dock en lysande idé, skulle man inte kunna sätta cykelkorgen i packboxen i bak på vespan, och se det funkade. Vi lyfte av locket på boxen och satt fast cykelkorgen med spännband sen bar det iväg.

Alonso verkade trivas på åkturen, vi körde ner till bryggorna, han till och med la sig i korgen när vi stannade. När jag lyfte ur honom ur korgen och gick en liten promenad ville han genast upp i korgen igen när vi kom tillbaks till vespan. Ja det var ju skönt nu har vi löst det problemet också. nu är vi verkligen redo för södern, bara det jäkla passet blir klart någon gång.

Vi har haft högsommarväder i flera dagar nu, men enligt väderprognosen så kommer det tydligen att slå om snart. Vi får verkligen hoppas att dom har fel. Vårt yngsta barnbarn har redan tagit sitt första dopp i en insjö som ligger i närheten.

Imorgon är det dags för valpkurs igen. Den här veckan har Alonso inte varit så duktig med sin hemläxa, eller rättare sagt matte har inte varit så duktig. Läxan gällde inkallning och Alonso gör lite som han vill med det, vi får se om vi får bakläxa imorgon när vi ska visa upp vad vi kan.

10 kommentarer:

 1. Vi har också haft sommartemperaturer på Öland. Imorgon åker vi upp till vårt nya hem, hus i Figeholm, på lördag går hela flyttlasset.Nu är vi nere på jorden igen!Lägenhet var inget för oss. Vi fortsätter att följa lille Alonsos vidareutbildning,vi tycker verkligen att det är kul att få hänga med hans olika upptåg. Kramar ifrån oss

  SvaraRadera
 2. Vad bra att det funkar så bra med den där korgen :-)
  Skönt med sommarväder också - håller tummarna att vädergudarna är med er läääänge till :-)

  sv: Man får ju faktiskt rösta på flera, så du kan rösta på dig själv också :-)

  SvaraRadera
 3. Så härligt det låter att Alonso verkligen vill åka vespa. Allt ordnar sig till resan. Lycka till med valpkursen.

  SvaraRadera
 4. Coolt Alonso är en tuffing o kommer att gilla att vara med er på era utflykter.

  SvaraRadera
 5. sv: Ja, inte trodde jag att det skulle bli såååå många bidrag och sååååå många röster, men det är bara roligt och ett kärt "besvär" som jag ska ta tag i lite senare :-)

  SvaraRadera
 6. Matts Torebring12 maj 2011 21:47

  Vilken tuffing han är Alonco

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vad fiffigt! När tror du passet blir klart då?

  SvaraRadera
 8. Ja det är ju en del att ordnas och fixas med innan långresa, hoppas passet kommer så ni kan komma till södern. Vi håller på för fullt att lasta in allt som ska med.
  Vart kommer er resa till södern gå?

  SvaraRadera
 9. Leena, va härligt att snart få ge sig iväg. Vi kommer förmodligen att åka till Italien så snart Alonso får sitt pass förhoppningsvis i mitten/slutet på juni. Sedan blir det nog Spanien i höst.

  SvaraRadera
 10. Hur går det med Alonso och inkalning My har testat oss när vi ropar hit. Lägger sig och tittar på oss och undrar ska de vika sig!

  SvaraRadera