Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 2 maj 2011

Nu är det synd om Alonso

Igår drabbades Alonso av en liten olycka. Han fick in något vasst i ögat som gjorde ett litet hål i hornhinnan. Vi tror att det hände när han jagade lilla kissen i vår häck av Ölandstok, han sprang som en galning bland grenarna. Efter det fick han problem med ögat. Vi ringde till veterinärakuten och dom tyckte vi skulle åka in direkt. Väl där fick vi vänta ett par timmar sedan blev Alonso undersökt noga och man såg då ett litet sår på hornhinnan. Det blev till att åka hem med droppar och salva och krage på.

Gissa om Alonso lider av att ha kragen. Han törs inte ens gå utan sitter eller ligger för det mesta. Vi försöker locka med olika sorters godis för att han ska vänja sig vid att gå med kragen men det går inget vidare. Ni ser väl vilken lidande min han har, det finns ingen som det är så synd om som honom just nu verkar han tycka.

Innan olyckan hände provade vi att sätta "taket" på cykelkorgen på vespans undre del av packboxen. Vi tror att man kan få till det.

I förra inlägget berättade jag om oinbjudna gäster, bland annat den svanslösa katten. Nu har vi prövat med att ha kattluckan stängd på nätterna och då har vi sluppit besök. Det som däremot är lite jobbigt med den varianten är att vi måste upp på natten och släppa ut katten genom dörren, annars lever hon om hos oss i sängen.

Här är en annan gäst i trädgården, jag har inte riktigt bestämt mig om att jag gillar besöket nu, med tanke på risken för en massinvasion av fästingar, men dom är ju så vackra att se på.

Så här fina "dubbla" vitsippor har vi på Ljusterö, är dom inte fina?

Motardgänget är hemma igen efter Italienresan och träningslägret i Örebro. Cyklarna är hela och Max är också hel om än med en del träningsvärk och skavsår. Nu ser vi fram mot första SM-tävlingen.

9 kommentarer:

 1. Stackars lilla vovven, som tur är brukar det ju läka ganska snabbt närman fått salva, åtminstone på människor. Dubbla vitsippor har jag inte sett någon gång, jättefina är dom.

  SvaraRadera
 2. Känner med Alonso! Skönt att Motardarna är hela o hemma igen...

  SvaraRadera
 3. Visst är det synd om honom!Som ung har han säkert bra läkkött, så det inte behöver vara så många dagar. Ser spännande ut med vespaplaceringen.
  Tur att du fått stopp på oinbjudna gäster, även om ni får nattlig motion. Ha dé!

  SvaraRadera
 4. han ser verkligen deppad ut den stackarn! Hoppas att det läker snabbt nu med salva mm.
  Skönt att ni nu slipper den objudna gästen för det är ju ingen höjdare att få in andra katter på nätterna! Eran egen kanske vänjer sig snabbt vid att inte kunna komma ut o in när han vill mera?!

  SvaraRadera
 5. Krya på dig Alonso! Snart är du i full fart igen. Vitsipporna är underbara och ett förtecken på det som är i antågande, förhoppningsvis en varm och skön sommar. Kram

  SvaraRadera
 6. Stackars lite vovve. Ja tratt är inte kul, hoppas han slipper den snart.
  Vilken tur att det inte blev allvarligare, grenar i ögon kan vara farligt.
  Min buse bryr sig inte om tratten tack ock lov, han bara fårsar fram och trycker tills den lossnar i dörröppningar osv.
  Dubbla vitsippor har jag aldrig hört talas om. Jättefina är dom!

  SvaraRadera
 7. Men stackars liten... Dom blir verkligen ynkliga med en sån där tratt på.
  Hoppas det läker fint och snabbt!

  sv: Riktig bild när jag badar? Nu förstår jag inte alls... ;-)

  SvaraRadera
 8. Matts Torebring4 maj 2011 21:30

  Stackars lilla voven....

  SvaraRadera