Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 5 maj 2011

Nu är Alonso glad igen

I tisdags var det dags för återbesök på djursjukhuset. Nu såg ögat bra ut, veterinären såg bara en skugga där såret på hornhinnan varit. Ögat verkar inte vara irriterat längre, medicineringen har hjälpt. Nu behövde vi bara fortsätta med salvan till och med fredag. Kragen slipper han eftersom han inte längre försöker att skrapa på ögat. Gissa om han var glad att slippa kragen, han blev en helt annan hund med kragen på.

Här ligger han på span i trappan som är ett av hans favoritställen. Man ser att hans högra öga ser annorlunda ut på grund av dropparna som förstorar hans pupill, detta för att ögat skulle få en bättre genomblödning som förbättrar läkningsförloppet.

I söndags skulle vi varit på valpkursen, nu blev det ju sjukhuset istället. Idag är det dock dags igen för skolan. Det känns inte så inbjudande med utomhusaktiviteter, det regnar och är bara någon plusgrad, hoppas det blir bättre väder till i eftermiddag.

När det gäller den ovälkomna svanslösa katten så fortsätter vi att stänga igen kattluckan på natten. Det innebar inatt att Anders fick gå upp och släppa ut lilla "Grålle" kl 03.15. Klockan 05.00 väckte Alonso oss för då hörde han hur "Grålle" stod och stötte på på kattluckan och ville in. Det var bara för matte att gå upp och släppa in katten och gå ut och kissa Alonso. Som tur var somnade alla om igen och vaknade först efter kl 8. Ja det är ett pyssel om man har husdjur, det är smällar man får ta. Vilken tur att vi inte behöver upp och jobba i alla fall.

6 kommentarer:

 1. Ja nog kan det vara en del bestyr med djur. Vi är hudvakt den här veckan och vid 7 tiden har lilla Wilma väckt oss. Det är ju den tid hon brukar gå ut i vanliga fall. Nu har hon börjat anpassa sig efter oss och idag sov hon ända till halv 9. Då var det bråttom med mat och sedan promenad.Så skönt att hans öga läker.

  SvaraRadera
 2. Så skönt att Alonso slipper kragen. Den måste ju ha varit i vägen på hans upptäcktsfärder. Med husdjur får man motion på många olika sätt. Även att ta sig ur sängen. Ha dé!

  SvaraRadera
 3. Å, vilket styr ni har,Men det låter i era skrivna rader hjärtevarmt. Lilla gulliga Alonso, puss på nosen från oss att du kryat på dig och kramar till katt och Matte och Husse från oss 2

  SvaraRadera
 4. Skönt för Alonso att vara kraglös igen, viktigast att ögat klarade sig!

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att han slipper tratten, Alonso, så han är glad igen :-)

  Vad gör man inte för sina husdjur, så säg?
  :-)

  SvaraRadera
 6. vad skönt at det läker bra och att han slipper den eländiga kragen. Jag förstår att inte djur tycker om att ha den på sig, vem hade gjort det?

  SvaraRadera