Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 18 november 2012

Tankarna går till de drabbade i Portugal

Våra tankar går hela tiden till de som drabbades av tornadon i Portugal i fredags, bland annat var en svensk Kabe inblandad som man ser i filmen. Man är så otroligt hjälplös när naturens krafter släpps lösa. Kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste ha varit att vara inne i husbilarna när tornadon grep tag i dem. Nu hoppas vi bara att allt är ok med dom drabbade.

Här i Benidorm vaknade vi till en härlig morgon. Jag, Birgitta, åkte på en ordentlig förkylning med en mycket irriterande hosta, men jag tror att den börjar ge med sig nu. Känns lite ynkligt att nämna med tanke på första filmen.


Här är vår fina plats.


Jag har till och med fått till en liten plantering efter mycket om och men.


Ett stående problem när man har hund är att hitta bra rastplatser. Här på camping El Raco har dom några platser angivna som rastgårdar. Två av dom är alldeles för små kanske på sin höjd 4 x 4 meter. Den andra är alldeles för "grisig", folk plockar inte upp efter sin hundar alla gånger och det är en massa äckliga kryp på marken.

Alonso har hittat en favoritplats, han är som mig har svårt att göra sina behov om det inte är rent och fräscht. Den här platsen ligger i anslutning till ett hotell där är underlaget småsten och det är rent och snyggt. Naturligtvis ser vi till att det är lika rent efter att han gjort sina behov.I helgen var det så dags för Formel 1 igen i Austin i Texas, USA. Vi har förberett husbilen inför racet idag. Tyvärr startar Alonso från 9:e plats och naturligtvis står Vettel i pool.


Det här förbaskade fingret vill vi inte se idag. Vi håller alla tummar vi har för Alonso.

11 kommentarer:

 1. Våra tankar går oxå till de tornado drabbade i Portugal!

  SvaraRadera
 2. Den filmen får mig att rysa, stackars dom som har drabbats.
  Ni har dock hittat en fin solig plats. Synd att inte alla tar hand om det hunden lämnar efter sig, tyvärr är det så på många platser.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Denna tornado var långt mycket värre än vad vi först trodde, det har varit svårt att släppa tanken på de drabbade.
  Krya på Dig Kram

  SvaraRadera
 4. Våra tankar går odelat till de drabbade på Algarvekusten och framför allt till svenskarna i Kaben. Vi får inte glömma bort att stormen krävde totalt 50 liv, varav 45 i Frankrike. Naturens krafter är enorma och svåra att förstå.
  Vi har själva upplevt 3 orkaner i Florida och dessutom, på plats, sett vad orkanen Andrew ställde till med i södra Florida i augusti 1992.
  Har man inte upplevt något liknande, så går det inte att föreställa sig den rädsla som så skoningslöst griper tag i ens sinnen. Rädslan för att dö är ofattbart stark och de tankar man hinner tänka är minst sagt hemska !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk jag är rädd bara att åka ner för en brant nerförsbacke med husbilen, hur skulle detta inte ha varit?

   Radera
 5. Våra tankar går till ägarna till Kaben! Vi klarade oss bra, vi hann inte åka upp till Silves, kom dagen efter till en förödelse utan dess like...........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hade ni tur, måste ha varit hemskt att vara där i helvetet.

   Radera
 6. Verkligen otäckt med tornadon/tromben! Vi har också tänkt på de drabbade och på hur utsatt man är i en husbil om man hamnar i sånt oväder. Ni ser i alla fall ut att ha riktigt fint väder med blå himmel där ni står!

  SvaraRadera
 7. Nej men hu jedamig vad hemskt med tornadon!! Hugaligen! Hoppas att alla klarade sig någorlunda helskinnade i alla fall. Man förstod ju inte så mkt av vad de sade på snutten där men bilderna var inge roliga. Uj!
  Ha det bra ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk hur det måste ha känts att va inne i husbilen, vad vi hört är en svensk hund borta men hoppas att dom hittat den nu.

   Radera
 8. Fy tusan för att råka ut för nåt sånt! Vi hade drabbades av ett otroligt oväder på Elba en gång, men det var bara en västanfläkt mot detta...

  SvaraRadera