Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 4 november 2012

En strålande start på veckan...

Veckan började bra med sol och klarblå himmel. Det blev cykeltur ner till playan och även tapas på tapasbaren. Vi passade då på att sitta vid stranden och njuta av solen.


En del tar taxi till playan men vi tar cyklarna.


På turen ner till playan passerar vi denna fina park med lekplats och motionsredskap. Där utanför tycker Alonso att det passar perfekt att göra sina behov, naturligtvis tar vi alltid upp efter honom och det finns gott om papperskorgar.


I onsdags blev det en tur ner till marknaden, vilken tur att det finns ställen på att ta igen sig med något att dricka i värmen.


Då passar Alonso på att svalka av sig med en liten tupplur på det svala underlaget i skuggan.


I onsdags anlände ett par gamla vänner från Ljusterö till Benidorm, Arne och Kerstin, dom ligger nu på camping Villasol. På torsdagen blev det en trevlig eftermiddag med dom nere vid strandpromenaden.

Idag blev det en liten tur med våra svenska grannar på campingen, Leif och Maggan från Eskilstuna, de har hyrt en bil 1 vecka. Vi åkte till "Tjuvarnas marknad" eller Antikmarknaden som man också säger. Där kan man hitta allt. Här passerade vi ett stånd med djurartiklar.


Mycket gammalt skräp kan man hitta här. Man undrar vad dom kan tjäna in på en dag?


Den här gamla plåttrampbilen var till salu.


Efter vår tripp till marknaden tänkte vi åka upp och titta på den nya ställplatsen vid Alfas del Pi, Camper Park Orange Grove
http://www.orangegrovecamperpark.com/index.php , men tyvärr hade dom stängt av vägen dit, det var tydligen något maratonlopp som passerade. Det besöket får vi därför göra en annan gång. Det ska vara en fin ställplats.

Tvärs över gatan från vår camping finns en hel del matställen, här kommer en liten presentation av vad vi bland annat ätit där

Här är en reguljär engelsk frukost med korv, bacon, ägg, bönor, tomat, champinjoner och rostat bröd, för 3 euro ingår även kaffe eller te. Det har vi ätit till lunch och man blir rejält mätt, 1 pint öl kostar 1.20 euro.


Jag gillar deras cheesburgare med sallad och chips för 4 euro.


Anders prövade häromdagen en chilikyckling med chips och jag tror den kostade 5 euro, var jättegott och mycket mat.


På ett ställe tog Anders in fisch och chips som också var jättegott, det var en "small" men hur mycket mat som helst. Maten brukar kosta mellan 3 och 5-6 euro, det är skillnad mot hemma.


Precis nu följer vi Formel 1 loppet i Abu Dabi, det är en spännande tävling, det har hänt mycket. Vi håller tummarna för Alonso.

Nu är racet över, det blev en riktigt händelserik tävling. Roligt var att Kimi Raikkonen vann och Alonso kom tvåa, synd bara att Vettel körde upp sig från sista plats upp till tredje ;-(

3 kommentarer:

  1. Vi vet ju att ni inte är "speciellt långt bort", ändå känns det det nästan overkligt att ni har så varmt. Njut och ha det gott.

    SvaraRadera
  2. Åh, vilket otroligt väder det ser ut att vara! Lite svårt att förstå när man sitter här, i samma världsdel... Hungrig blir man också när man tittar på era bilder! ;)

    SvaraRadera
  3. Ja finfina matställen i Benidorm (oxå). Tack för Formel 1 resultat pga storm härnere har vi ej kunnat se TV.

    SvaraRadera