Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 26 november 2012

Lite smått och gott

I lördags var det som vanligt kanonväder. För att variera våra hundpromenader beslöt vi oss för att ta en prommis till granncampingen La Torreta, den är lite annorlunda jämfört med El Raco. På El Raco är alla platser omgärdade av häckar och ligger inrutade utefter raka gator. På La Torreta ligger platserna lite "huller om buller". Men som tur är smaken liksom baken delad, vi gillar upplägget på El Raco medans andra inte gillar det alls. Fördelen med La Torreta är att den ligger en aning närmre till playan, i år ligger fler svenskar där än på El Raco.

Här kan ni se lite olika platser på La Torreta.
Granne  med campingen ligger Cirkusen.
Det är stora och rejäla servicebyggnader.
När vi kom tillbaks från vår promenad hade Maggan och Leif fått besök. Det var bekanta ansikten från en av bloggarna vi läser, nämligen Birgitta och Nils-Åke med lilla My. Kul att träffa dom "live".

Här står Birgitta inne hos Maggan.....


och här är Nils-Åke med lilla My.


I söndags cyklade vi ner till marknaden, det var ovanligt mycket folk där tyckte både vi och Spindelmannen, Spindelmannen är inte van vid så mycket folk på en gång. Vi köpte 5 kg apelsiner för 2,5 euro, potatisen som vi köpte var betydligt dyrare.


På dagen var vi hembjudna till Maggan och Leif på lunch. Vi fick en jättegod Jansson med sallad, bröd och ost. Till efterrätt kanongod mjuk pepparkaka med lingongrädde till. Gissa vad vi fick att dricka till pepparkakan, jo mycket riktigt varm glögg. Vi hade en jättetrevlig stund tillsammans och tiden gick som vanligt fort som den gör här i Spanien.


När vi var nere på La Torreta fick vi reda på att tidningen Husbil & Husvagn hade varit där och intervjuat lite svenskar. Av någon anledning fick dom inte komma in till El Raco vilket vi tycker va synd.

På eftermiddagen var det så dags för dagens Formel 1 race och gissa vilken rysare det blev, både Anders och jag skrek när Vettel blev påkörd och snurrade runt. Ett tag såg det ut som om Alonso skulle kunna vinna   totalt men Vettel var duktig som vanligt och körde upp sig igen och vann den här säsongen med ynka 3 poäng före Alonso.

Idag har vi lite molndis och termometern visar nu kl 12.30 på 17 grader i skuggan. Jag är lite osäker på om vår termometer i husbilen visar för lite för vespans termometer visar på 22 grader så det ligger väl någonstans mittemellan.

4 kommentarer:

 1. Så trevligt ni har där nere!

  Inte utan att man blir lite avis!

  En vacker dag så kommer vi!

  Lev väl

  SvaraRadera
 2. Kul att se dom olika campingarna :-)

  I år har vi inte campat en enda gång. Det var länge sen det hände...

  (Fast hotell är inte så dumt det heller ;-) )

  SvaraRadera
 3. Kul se de olika campingarna. Sen du träffade Nils-Åke och Birgitta har de varit här i Santa Pola och nu farit vidare. Det är kul att träffa bloggbekanta i verkliga livet. Ha dé riktigt bra!

  SvaraRadera
 4. Vi var faktiskt inne på husbilhusvagns hemsida och tjyvkikade och såg några av bloggbeknta. Synd att ni inte fick vara med. 3 M

  SvaraRadera