Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 27 mars 2013

Tillbaks i kalla Sverige igen...

Efter Göttingen for vi vidare till fiskhamnen i Travemünde, där låg vi i två nätter. Vädret var soligt men kallt och här fick vi för första gången pulsa runt i mycket snö. Det var fullt med folk utefter kajerna och affärerna var öppna trots att det var söndag.


Vi fick en plats med utsikt över hamninloppet.


Gissa om Alonso gillade att tumla runt i snön, han älskar snö.


Det fanns gott om fåglar i hamnen.


Vi hittade ett matställe med ett uppvärmt stort tält, där åt vi fisk och chips. Vid en promenad senare blev det också ett stopp där vi intog en Glühwein som smakade smaskens.


På måndagen åkte vi vidare mot Heiligenhafen. Vi blev konfunderade när vi närmade oss ställplatsen, den såg helt annorlunda ut. Först kunde vi inte komma underfund med vad som var skillnaden men efter en stund kom vi på att dom hade ju rensat ut all växtlighet mellan ställplatsen och gästhamnen. Vädret var väldigt kallt och det blåste som sjutton.


Anders och Alonso tog en promenad ut på piren som nu var färdigbyggd, den är imponerande.
Längst ut finns en inglasad del.


Det verkar som dom ska bygga någon form av semesterlägenheter här. Det kom en hel del husbilar som övernattade och en del stannade även över dagen. Vi valde att ligga där i två nätter. Naturligtvis var vi också tvungna att även här inta en Backfisch med chips i ett uppvärmt tält, smakade mums. Vi träffade även våra kompisar Maggan och Leif som vi hade sällskap av i Benidorm, dom är också på väg hem.


Vi väljer fortfarande att ta lite kortare etapper så nästa stopp blev hos Bengt i Örkelljunga där vi står nu. Vi har varit inne i deras utställningshall och inspekterat Chartagobilarna.


Den här ställplatsen är ett perfekt stopp.


Vi har haft en sån himla tur, ännu inget vinterväglag på vår väg hemåt.

Nu önskar vi alla våra bloggläsare en riktgit trevlig Påsk.

9 kommentarer:

 1. Glad Påsk! Vi hade också tänkt åka till Örkelljunga idag, men vi kände att det är direkt hem som gäller för oss. Vi står i Lund inatt och imorgon kör vi upp till Kalmar. Ta det lungt sista biten..Kramar från oss 2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite konstigt att vara hemma i Sverige igen. Ta det lugnt sista biten ni också och många kramar från oss.

   Radera
 2. Välkomna hem till svensk mark och en trevlig läsning som ni bjöd på under eran vistelse söderut.
  Glad Påsk
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem & Tack för alla härliga sommarbilder ni skickat hem. Glad Påsk & Kram.

  SvaraRadera
 4. Välkomna till Sverige och Glad Påsk! Det är ju inte mycket till vårväder här, men man är i alla fall på "rätt" sida om vintern :)

  SvaraRadera
 5. Varmt (behövs här hemma) välkomna tillbaka till gamla Svedala och tack för alla fina bilder och reportage.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 6. Då får vi väl börja med att hälsa er välkomna till ert eget kylslagna land. Men man vänjer sig fort. Det gamla talesättet håller. Inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Tyvärr får ni nog räkna med en kall påsk också, men sedan vänder det säkert och ni får en härlig vår. Ha en riktigt skön påsk! Sköt om er! Kramar från de som åker neråt för att hitta våren. 3 M

  SvaraRadera
 7. GLAD PÅSK till er också där i kylan :-)

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem och ha nu en riktigt Glad Påsk!

  SvaraRadera