Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 3 november 2013

Solen är inte bara av godo har vi fått lära oss....

Vi som bor norröver längtar ofta till solen söderut och i Benidorm är vädret ofta som den här bilden visar.

 

Vi har nu fått lära oss att vår soldyrkan inte alltid är så bra. Före sommaren var Anders hos sin husläkare för en årlig kontroll, det hade då varit inslag på tv om att man skulle vara obs på sina eventuella fläckar på kroppen. Jag, Birgitta, sa därför åt Anders att han skulle be läkaren kolla hans fläckar på ryggen. Husläkaren bedömde att det var tre fläckar som han borde ta bort, han fick tid för det i augusti. Vi gick sen och väntade på att få svar dels på blodprov och dels på resultatet av de borttagna fläckarna. Eftersom läkaren hade sagt att fläckarna borde vi inte oroa oss över så tänkte vi inte så mycket på det. När det gått en månad och vi inte hade hört något tog vi kontakt med läkaren som lovade att återkomma. Gissa om vi blev paffa när det visade sig att en av fläckarna var elakartad och en på väg att utvecklas till elakartad, den tredje var ofarlig.

Läkaren skickade remisser till hudkliniken för borttagning av ett större område runt fläckarna. Det blev riktigt stora ingrepp, som tur var behövde Anders inte vänta någon längre tid för ingreppen. Det ena området syddes med 10 stygn och det andra med 4. Sen sa läkaren att vi kunde åka på vår resa och att stygnen kunde vi ta nere i Benidorm.


Nu hade vi en sån himla tur att våra Ljusterövänner Arne och Kerstin redan var nere i Spanien och låg på en camping i Albir och Kerstin är utbildad sjuksköterska. I onsdags var dom hos oss och stygnen togs bort.


Efteråt åt vi en sallad till lunch och hade en trevlig eftermiddag tillsammans. Gissa om Anders var glad att bli av med stygnen.


På torsdagen cyklade vi ner till Albir för att se hur dom hade det på sin camping, vi passade också på att låna en intressant bok nämligen den om "Helikopterpiloten".


Det har varit en orolig tid att gå och vänta på svaret från sjukhuset från den senaste operationen men i lördags fick vi äntligen samtal från vår son som hade kollat posten och där låg ett brev från Danderyds sjukhus som sa att det inte fanns något elakartat i dom proverna som dom tog nu sist och att han därför inte behöver ha någon ytterligare behandling. Men vi måste vara obs på övriga eventuella fläckar på kroppen. Gissa om en sten föll från våra hjärtan, nu kan vi börja slappna av och njuta till fullo, dock med mer skugga och lite mer kläder på kroppen.


Vi vill med detta inlägg uppmana andra soldyrkare att ta det lite försiktigt med solen och vara rädda om er.

8 kommentarer:

 1. Bra att ni agerade snabbt o fick fläckarna borttagna! Har hört av TV doktorn att det är hela livets samlade soltimmar som gör sig påmint o nu har vi, med många, några solår på nacken ju. Kram Anders o Birgitta

  SvaraRadera
 2. Stackars bloggvänner, vilken pers att gå igenom. Kram.

  SvaraRadera
 3. Fy vad oroligt och tråkigt.Hoppas det inte blir fler av den sorten. Ingemar hade också några fläckar tidigare, men de var ofarliga åldersfläckar, som tur var. Skönt är det här i värmen i alla fall. Upplever att det är bra mycket varmare än tidigare.

  SvaraRadera
 4. Skönt att ni fick ett positivt svar och behåll kläderna på i solen.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att ni kollade upp det och vad skönt att det är bra nu!

  Vi är nästan inte nere på stranden alls (utom när vi har gästande soldyrkare) och håller oss gärna i skuggan. Det har blivit så när solen är här mest hela tiden, så man inte behöver "passa på". Den finns ju där imorgon också. Oftast, i alla fall :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här undviker direktsol!

   Radera
  2. Klok inställning Ama, den får Anders ta efter, jag har hållit mig mer i skuggan.

   Radera
 6. Å så skönt att det elaka tagits bort! Håll er nu i skuggan men fortsätt njut av ljuset :)

  SvaraRadera