Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 25 april 2011

Böda hamn och Skeppsdockan

På Påskdagen bestämde vi oss för att byta plats, vi styrde kosan mot Böda hamn. Vädret var kanon. När vi kom fram till ställplatsen stod det endast två bilar där. Vi valde en elplats precis vid vattnet. Fram mot kvällen hade vi blivit åtta husbilar. Vi fick betala 140 kr med el, jämfört med 130 kr i Borgholm utan el, det tycker vi är ett bra pris.

Vi satt ute ett bra tag i solen, vattnet var nästan kav lugnt. En liten incident hände när vi höll på att ställa upp, lilla kissen passade på att göra det stora på kattlådan och Alonso var snabb som sjutton att knapra en liten bit av kakan. Gissa om han inte fick några pussar den dagen. Han verkar dock inte ha fått något ont i magen av matbiten, vi får väl dock se till att kolla avmaskningen ordentligt.

Idag bestämde vi oss för att börja resan hemåt. Det var otroliga köer kring Mönsterås på grund av vägarbeten, broreparation vilket innebar att endast ett körfält fanns där man körde växelvis med hjälp av trafiksignaler.

Vid Söderköping var det på nytt köer beroende på en massa ljussignaler i stan. Nu tyckte vi det var dags att göra ett breake. Det blev naturligtvis den mysiga campingen Skeppsdockan som vi checkade in på. Vi var tre ekipage som var bebodda för övernattning.

Vi stod på nästan samma plats som vid nerresan. Vädret var kanon, vi hade 22 grader på eftermiddagen.

Senaste nytt från motardgänget i Italien är att de varit och tränat i Chignolo Po och nu tränat idag i Borgo Ticino. Det var lite osäkert vart dom skulle styra kosan nu, det berodde på vilka banor som var tillgängliga. Max har skavsår i rumpan och en del problem med armar och handleder efter allt tränande men han har i alla fall haft en vilodag. Motormässigt har bägge cyklarna fungerat bra.

Imorgon väntar urplockning av husbilen och en genomgång av trädgården i mån av tid.

4 kommentarer:

 1. Böda hamn verkar trevligt, så den platsen måste vi testa vi tillfälle. Brukar ju alltid bli Öland åtminstone en gång om året och ibland två. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. vilket kavlugnt vatten det var på bilden från Böda, precis såg havet ut vid Ranarp med i söndagskväll när vi kom dit! Det ger ett lugn inombords med att titta ut över ett stilla hav!

  SvaraRadera
 3. Det ser ut att ni haft trevliga varma dagar i Påskhelgen. Vi skall åka upp till Borgholm imorgonbitti, fredag och fira Valborg. Det blåser så kallt här på Öland idag endast 8 grader.När jag gick ifrån lägenheten till husbilen blev jag stillastående i byarna. Ni valde rätt helg! Kram och en trevlig Valborg

  SvaraRadera
 4. Oj vilka härliga bilder på det spegelblanka vattnet!
  :-)

  SvaraRadera