Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 9 april 2011

Premiärturen gick till Trosa

På fredagsmorgonen när vi vaknade var det klarblå himmel, nu var det dags för att ta premiärturen med husbilen och alla husdjuren. När vi äntligen kom iväg efter att lilla "Grålle" hade varit på sin skogspromenad hade det hunnit bli sämre väder. När vi stannade till i Arninge för att handla regnade det.

Vi bestämde oss för att åka till Trosa, där är alltid mysigt. Vi parkerade först vid gästhamnen, där kostar det nu 160 kr dygnet inklusive el. Vi hade problem med att få in kanalerna på parabolen så efter ett tag flyttade vi på oss.
Vi ställde oss därför på parkeringen invid bron. Man kunde inte stå på husbilsplatserna för där verkar det som att man har tippat snö i vinter, istället hade husbilarna parkerat längst upp, vid bron, och där fanns en plats ledig.

Promenaden vid kanalen är mysig, intill husknutarna blommade scillan för fullt.
Alonso hittade sin plats på instrumentbrädan. Lilla "Grålle" gillar att sitta utanför husbilen.

Vi har varit lite oroliga för hur det skulle gå med hund och katt så nära varandra i husbilen men det har gått över förväntan. Inför natten provade vi först med att Alonso skulle ligga i hundburen, den som han ligger i när vi åker, men se det gick inte han ville ligga i våra sängar och så fick det bli. Alonso låg i min säng och lilla "Grålle" låg i Anders säng. Det som varit lite problematiskt är kattlådan, Alonso gillar att äta kattströet, det måste vi jobba på.

Imorse såg vi på tidsträningen i Formula 1, Vettel var som vanligt i täten, Alonso fick 5:e bästa tiden. Imorgon blir det spännande och se hur det går.
Vädret idag har varit fint men väldigt blåsigt, temperaturen har legat runt 10 - 12 grader varmt.

9 kommentarer:

 1. Roligt att ni är på rull igen och hela farmen med. Trosa är en underbar stad där har vi varit med både båt och husbil.Vi står i Hyssna och det är klarblå himmel men kyliga vindar, så det är en lävägg som gäller. Ha så mysigt på turen. Kram från oss

  SvaraRadera
 2. Jösses vad snabb han är, er Alonso :-)

  Trosa är verkligen fint!

  SvaraRadera
 3. Matts Torebring9 april 2011 20:58

  En fredagskväll när vi börjat rulla bilen, sa jag till Birgitta, norr eller söder?
  Vi valde norr och när vi nattparkerade stod vi Trosa. Jag är den förste att hålla med, vilken mysig "stad". Missa inte att smaka på strömmingen.

  SvaraRadera
 4. Trosa är verkligen en trevlig stad att strosa runt i och parkeringarna brukar vara fulla med husbilar! Ha dé!

  SvaraRadera
 5. kul att ni har kommit på rull igen, vi hade väl lite planer på att ta oss ut denna helg vi med men födelsedag och framförallt förkylningen satte stopp. Vi har njutit av solen i trädgården istället och det har gått bra det med.
  Skönt att det fungerar med båda djuren med sig, alltid gott att veta att det går bra inför lite längre resor.

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att vara på rull igen efter denna lååånga vinter.
  Trosa tillhör ett av våra måsten-besök, fast nu i vår hinner vi nog inte med ett besök dit. Har bara fyra lediga helger som är uppbokade och tre arbetshelger kvar innan vi far till Italien.
  Skön husbils helg på er:)

  SvaraRadera
 7. Kul att ni åkte till Trosa! Det är nog vårt favoritställe att åka till med husbilen, för en helgtur. Mysig stad, fint vid vattnet och bra att stå med husbilen.

  SvaraRadera
 8. Visst är Trosa mysigt!
  Ingemar beklagar, att han har missat Formel 1 idag. Vi får kolla resultatet :-(.
  Ha de!

  SvaraRadera
 9. Härligt för er att rulla igång igen, alla fyra! Vi hade en solig, varm helg i Hyssna-Lindome-Örkeljunga. Hemma idag i Eslöv möttes vi av ett strilande vårregn så nu skönjer man grönt i topparna på buskar o träd.

  SvaraRadera