Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 21 april 2011

Öland

Vi startade vår påskresa i tisdags. Första stoppet blev i Söderköping och camping Skeppsdockan. Campingen öppnade inte förrän på skärtorsdagen men vi fick övernatta där i alla fall. Det är en mysig liten familjecamping, vi har varit där flera gånger. Naturligtvis blev det en promenad in till centrum, där var det ganska lugnt, kanalen har inte öppnat ännu. Dockan var nu torrlagd och det var full fart på båtägarna.

På onsdagen åkte vi till Öland och till ställplatsen i Borgholm. När vi kom dit var det bara fyra bilar där. På natten var vi åtta bilar. Vid ställplatsen har man satt upp en skylt om att det är nattparkering, den har inte funnits där tidigare när vi besökt platsen, och avgift mellan 16-11. Detta skulle tydligen innebära att man inte får stå där dygnet runt. Vi har hört att skyltarna har kommit upp på initiativ av campingägare i trakten som vill att husbilarna ska ta in på camping istället. Jag tror att Borgholm förlorar kunder på denna inställning.

Vi parkerade i frontline mot vattnet.

Så här tomt var det på dagen.

Lilla kissen gillar att sitta på span på stenarna.

Vi har fått senaste nytt från supermotardåkarna. Dom är tre ekipage som tränar, alla tre är jätteduktiga och har kommit bland toppåkarna i sin klass förra året. På första banan som dom åkte på i Italien var det ett tiotal tyskar och några danskar, de andra hade inte en chans mot de våra.

Nu är dom på en bana i en ort som heter Castelletto, där finns ett fyrtiotal andra supermotardåkare och de våra är fortfarande snabba. Nu håller vi bara tummarna för att grejerna håller. Jag hittade ett klipp på Youtube från banan i Castelletto, banan ser ut att vara häftig.

3 kommentarer:

 1. Söderköping är nära oss, men väldigt trevligt. Det är en mysig sommarstad.
  I Borgholm har vi övernattat och det är ett trevligt ställe. I år är vi på hemmaplan över påsken, då mitt sår ska läka, men det är härligt att få var med på er resa. Ha en riktig GLAD PÅSK!

  SvaraRadera
 2. Åhh, vi har inte kommit iväg än på vår Påsktur, men snaart! GLAD PÅSK på er!

  SvaraRadera
 3. Matts Torebring22 april 2011 18:08

  Öland måste man till vår och höst och en gång på sommaren. Det går inte att vara utan. Ha en Glad Påsk!

  SvaraRadera