Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 1 april 2011

Första dagen i skolan

Igår var det den stora dagen, Alonso skulle börja i skolan. Egentligen var det nog matte och husse som egentligen var dom viktigaste eleverna. Det var inte utan att det var lite pirrigt innan vi kom till Norrtälje och Roslagens Hundägarskola. Där träffade Alonso sina klasskompisar, första dagen var dom tre, så småningom ska dom bli fem. Här på bilden ser vi lilla tervuerenvalpen och den lilla Jack Russelvalpen som bara var 12 veckor. En av deltagarna hade inte fått hem sin valp ännu men hade ändå börjat på kursen. Det var även en Vit herdehundkille med som var 5 månader. Alonso var äldst i klassen men inte tuffast för det. Det började med lite övningar ute. Vi skulle i slutet på lektionen släppa lös hundarna, gissa om jag var nervös för hur det skulle gå men det gick fint. Sedan gick vi in på hundfiket och fortsatte med teorikurs, då låg hundarna så fint vid våra fötter trötta efter den första lektionen. Nu har vi fått lite hemläxor som vi ska öva på till nästa gång.

Det var riktigt fint väder så vi körde ner husbilen till garageuppfarten där vi har lättare att kunna fixa lite med bilen. Då är det vårkänning.

Idag var det så dags för besiktning av husbilen. En snabb koll innan vi åkte visade att bromslysena inte funkade som dom skulle, typiskt att vi inte kollat det tidigare. Det var bara att ta fram stegen i all hast och skruva den lampglaset, som tur var funkade det när Anders skruvade lite på lampan, det hade blivit någon form av beläggning på infattningen.


Det var riktigt "skitväder" man såg inte många meter framför sig på färjan, tur att dom har radar.

Det är alltid nervöst innan man vet hur det går. Vi fick nedslag på sidomarkeringarna nertill på bilen, glaset hade blekts så dom visade fel färg. Vi måste åtgärda det men behöver inte åka tillbaks till besiktningen. Va skönt nu klarar vi oss ett år till.

Imorgon är det åter dags för badrumsjobbet. Kaklingen av väggarna är klar, nu ska här fogas och sen är det dags för golvet. Ska bli så himla skönt när det är klart.

6 kommentarer:

 1. Då är det bara att planera nya trevligheter, när bilen är ok!

  SvaraRadera
 2. Matts Torebring2 april 2011 16:48

  Är det sant att ni har så mycket snö kvar än? Verkar vara värre än in i mörkaste Småland.

  Måste vara kul att gå i skolan, det fick vår Brownie aldrig göra

  Besiktning ska jag göra på tisdag, trots att bilen är bara 10 månader. Känns onödigt, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. det är kul att gå i hundskola, det gjorde vi med våran Swaij med och jag kommer oxå ihåg att jag var nervös första gången vi skulle släppa alla hundarna. Men precis som med alonso så gick det bra.

  SvaraRadera
 4. Här har våren kommit långt. Vi var också på hundskolan i lördags. Första mars så gick vi förbi hundfiket när vi var ute med hundarna. Birgittas kusin bor i backen första huset när man kör ned till badet. Så vi kan detta området rätt bra. Nu får vi hålla tumarna för varandra att hundarna blit duktiga.
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
 5. Astrid har också börjat hundskola och lärt sig inkallning. Nu kan dom använda riktiga ord istället för korv och smaka som hon hitintills kommit direkt på. Vi har tagit solen med oss till Sverige och står nere i Skanör. Underbart väder och 10 grader varmt. Kram

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att det inte var nåt större fel på den i alla fall :-)

  SvaraRadera