Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 10 november 2012

Idag börjar himlen att breda ut sig med blått...

Efter att vi haft några mulna dagar skymtar vi nu blå himmel igen, det blåa breder ut sig mer och mer.


Häromdagen kom ytterligare ett par svenskar hit till camping El Raco, det var båtfolk som nu också provar på livet med husbil. Tillsammans med även Leif och Maggan var vi igår eftermiddag till puben mitt emot campingen och tog oss varsin öl.


Här är en bild på Leif och Olle. Alonsos kompis Nils fick vara hemma den här gången.


Igår när jag läste Lena och Jans blogg blev jag sugen på fiskgratäng. Anders hade varit till Mercadona och köpt färsk fisk. Det är alltid lika spännande när han kommer hem och vi ska ta reda på vad han köpt, häromdagen visade det sig att han köpt "Guldbraxen" och den här gången var det "Kummel". I Lenas recept skulle man ha Kavli kräft/räkost men det hittade vi inte någonstans så jag fick improvisera. I min gratäng blev det därför creme fraish, riven ost hemifrån Sverige, mycket torkad dill, riven citron och citronsaft och hackade gambas. Först gjorde vi potatismos som vi la runt fisken och sen röran ovanpå, sedan in i ugnen, därefter garnerade vi med lite gambas. Det blev jättegott.


Det här är Alonsos favoritfönster, där håller han koll på allt och alla. Många som går förbi kan inte låta bli att dra på munnen när dom får se honom.


Men ibland blir han så trött så han bara dråsar ner på kudden under honom.


Idag har vi ännu inte bestämt vad vi ska hitta på. Blir det fint väder, som det i alla fall verkar nu, så blir det förmodligen en cykeltur någonstans.

9 kommentarer:

  1. Så härligt med sol igen då,här hemma är det mulet och en del regn,+ 5 grader idag !!!
    Alonso,så gullig han är och trivs i husbilen oxå
    vill ju ha en kudde att vila huvudet på med.

    Ha det gott i solen då....

    SvaraRadera
  2. Vi läste också Lenas och Jans blogg, så igår kväll lagade vi deras gratäng och jösses så gott den smakade !
    Vi har allt mer övergått till att äta fisk till middag även om vi då och då grillar eller steker en köttbit. Vi tycker båda att man mår bättre av fisk och så blir man ju så behagligt mätt.
    Gissa vad vi ska äta ikväll ? Jo, vi ska alldeles strax knalla ner till den fina fiskaffären vi har här i Södertälje och försöka få tag på en lämplig firre plus gambas och sedan tillaga er gratäng. Den ser verkligen läcker ut !
    Alonso verkar vara en riktig mysarvovve som trivs med husbilslivet. Vad är det för ras ? Vi är lite småsugna på att bli med vovve nästa år !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han älskar verkligen husbilen, det är en Bichon havanaise. En jättemysig ras, dock lite pyssel med pälsen. Ha det gott!

      Radera
  3. Så skönt att solen återvänder. Nyfångad fisk är ju alltid gott och att kunna festa till det lite extra med en gratäng blev ju extra smaskigt! Ha det fortsatt härligt!

    SvaraRadera
  4. Visst har det varit en solig och fin dag idag. Alonso är verkligen gullig! Ha dé gott!

    SvaraRadera
  5. Vi äter också gärna fisk, men det blir oftast lax. Fisksås på påse finns på Mercadona(kokas med mjölk eller grädde) och slås över laxen, som sen åker in i ugnen. Jättegott och enkelt. Ni har nog fått en del av det oväder som dragit över Portugal. Snart ska solen komma hit också.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  6. Hej! Det var roligt att träffas i Benidorm. Vi flydde söderut på måndagen och är nu i Almeria. Molnigt o ngn enstaka regndroppe. Hälsa Leif och Maggan. Kanske vi ses när vi vänder norrut igen.
    Hlsn
    Eva & Olle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja det är alltid kul att träffa nya svenskar. Tyvärr verkar det som att det är lika dåligt väder i hela Spanien, men det måste väl vända någon gång???

      Radera