Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 2 december 2012

Hemlängtan?

Tror ni vi längtar hem när det ser ut så här hos grannen, vår son? Visserligen längtar vi som sjutton efter barn och barnbarn, men det är tur att det finns chatt.


Nej har man det så här på vår gata så längtar vi inte hem.


Lika soligt på vår tomt.


Det är ju ljust så länge här nere också. Det börjar ljusna vid 8 på morgonen, vid 9 har solen nått vår plats när den kommit fram bakom de höga bergen. Runt 6 går solen ner, som ni ser på bilden, det är skillnad mot hemma det.


Jag har missat att fota den fina poolen i år, nu är utepoolen stängd men inomhuspoolen, som ligger bredvid, är jättefin och väldigt stor också.


Vår plats ligger nära gatan, vilket är bra för Alonsos del. Förra året stod vi mycket längre ner och då var det cykeln som gällde vid rastning så Alonso inte skulle göra något misstag på vägen ut.


Man ser mycket på våra promenader. Den här engelska husbilen har stått parkerad på denna bakgata i flera dagar. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att stå på det här sättet, skulle inte få en blund i ögonen och var skulle man få tag på vatten och tömning, men vi är ju alla olika så det kanske passar en del.


Det här ser vi också mycket av i villakvarteren, varför ställer dom ut flaskor så här? Kanske Ama De Casa har något svar på det, eller någon annan.


De här fina bananplantorna växer i en utav trädgårdarna, vilken häftig knopp som sitter längst ner.


Det här däremot vill vi inte se på våra promenader, jag börjar nästa gråta varje gång jag tänker på den stackars lilla hunden. Vi hörde att det skällde bakom ett staket med något jäkla skynke hängande. Vi kikade in och såg då den här mycket smutsiga och långhåriga lilla hunden, jag tror att det är någon ras liknande Shi Tsu. Den sprang omkring på en ödetomt med staket runt om så jag fattar inte hur den kommit in eller om någon spanjor stängt in den där. Är det något som jag tyvärr ogillar med vissa spanjorer så är det hur dom hanterar hundar, en del verkar tro att dom inte är levande varelser.


Den här veckan har det varit några blåsiga dagar men mest sol, bara lite lite regn en natt. Det är dock kyliga nätter imorse hade vi bara 6 grader när vi vaknade men det blir så fort varmt när solen börjar att skina.

Vi önskar alla läsare en trevlig Första Advent!

9 kommentarer:

 1. Det är inte utan att man blir lite avis!

  Snö har ju sin tjusning men det är inte kul att skotta!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Lika lite som ni längtar hem till snö och kyla, lika mycket längtar vi ner till sol och värme...
  Just nu besöker vi julmarknaden på Utö i Stockholms skärgård och solen skiner visserligen vackert och det är 5-6 cm snö, men det är kallt = 8 minus just nu !
  Kl. 15.00 är det dax för julbord här på Utö värdshus och vi ser fram emot att få komma in i värmen och få lite varm glögg innanför "västen" och kanske en snaps till maten !
  PS. Vi instämmer till fullo när det gäller vissa sydeuropeers sätt att ta hand om sina hundar - mycket trist !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ska man vara hemma i kylan så låter i alla fall ett besök på Utö mysigt.

   Radera
 3. Snö och vinter kan vara riktigt vackert. I år känner jag att jag kan uppskatta det, eftersom vi faktiskt ska åka till värmen (Malaysia) den 24 dec. Annars brukar vintern kännas lite väl lång i det här landet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken är väl att vintern blir lång i år eftersom snön och kylan kommit så tidigt. Skönt då med er resa till värmen, men hur känns det att åka på julafton?

   Radera
 4. Det är för att hundarna inte ska pinka på murarna, har vi hört. Om det hjälper vete sjutton...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara en trolig förklaring, Alonso har inte lyft på benet på flaskorna ;-). Tack för ditt svar.

   Radera
 5. Jag tror dom värmer upp vattnet i flaskan med hjälp av solen ;-)

  SvaraRadera
 6. Det ska kanske levereras nya flaskor som skall bytas? Förstår att ni inte har hemlängtan, men vi har Spanienlängtan, det vill vi lova. Men vi får vänta till längre fram, bättre sent än lerig. Vi har ju nyss varit iväg på en härlig tur. Så vi ska inte gnälla. Ha det fortsatt skönt. 3 M

  SvaraRadera