Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 27 januari 2013

Omväxlande blåst och sol

Den här veckan har det varit omväxlande väder, ömsom har det varit kanonväder men lite svalt, ömsom har det varit svensk sommarvärme men däremellan har det varit riktigt stormigt.


När Anders skulle gå och diska blåste det så mycket så även disken flög i iväg. Det kom en häftig vindpust när jag stod inne på toa i bilen så jag trodde jag skulle ramla omkull, till och med lådorna i köket öppnade sig, det var nog det värsta jag varit med om. Törs inte tänka på hur dom kände sig som var med om stormen i Portugal när husbilarna blåste omkull. Som tur är står vi ändå inte så utsatt här på camping El Raco, det finns betydligt mer utsatta ställen.


I närheten av vår tomt står detta stora träd, där fanns en hel del torra grenar som det var risk att de skulle blåsa ner på bilen inunder. Personalen var där med sin lastbil och trodde dom skulle kunna dra ner grenarna men det gick ju inte, dom stod då och rev sig ett bra tag i huvudet och åkte sen därifrån.


Dan därpå återkom dom med en lång stege och då gick det bättre, förutom när dom skulle ta ner stegen då höll den på att hamna på husbilen.


I vår närhet har det blåst sönder 3 parabolantenner, av det har vi lärt oss att vi fäller ner parabolen när vi befarar blåst. Här är en av grannarna på taket och försöker tejpa igen hålen i sin parabol.


Idag var vi på en liten gemensam lunch med ett gäng svenskar, de flesta kom från camping La Torreta, men vi var några tappra från El Raco, totalt var vi 25 pers och 4 hundar varav 3 var Havanaiser. Anders ser lite fundersam ut varför bara jag har fått mat, och vi kom ju ändå sist.


Ove och Gunilla är bekanta som vi träffat sen många år, resten var nya bekanta för oss.


Gänget har bestämt sig för att träffas på samma ställe och ta en Pint och nåt att äta varje söndag kl 13.00, för oss blir det ingen mer söndag eftersom vi tänker åka vidare till helgen.


En sak som jag tror att jag missat att berätta är campingens förträffliga affär, dom har allt. Det som man inte hittar på Mercadona eller Masymas hittar man alltid här, dom har även jättefräscha grönsaker och frukt. Många spanjorer åker med bil och handlar här, dessutom är personalen verkligen serviceminded.


Nu hoppas vi att vi slipper mer blåst för det är inte kul.

3 kommentarer:

  1. Det ser riktigt mysigt ut på bilderna, dock lite oroväckande med den kraftiga vinden som till och med tydligen blåste omkull husbilar i Portugal. Det är tydligen något man ska tänka på och se till att man får lite vindskydd på utsatta platser.

    SvaraRadera
  2. Visst är det otäckt med stormarna! I Sintra m.fl.orter var det riktigt illa. Nu hoppas vi att det har lagt sig för den här gången. Ni åker väl snart mot Jerez eller hur? Då ses vi säkert där. Ha det bra tills dess!

    SvaraRadera
  3. Det har tydligen varit riktigt busväder efter hela Atlanten. Trodde dock inte det skulle nå bort till er, men tydligen fel. Man känner sig rätt liten mot naturens krafter. Att fälla ner parabolen vid blåst är nog det första att tänka på, eller? Ha det fortsatt skönt! 3 M

    SvaraRadera