Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 15 januari 2013

Skönt att va ute och röra på sig...

I söndags var det äntligen dags att cykla ner till marknaden, vi hade inte varit där på ett tag nu. När vi passerade campingens parkering fick vi se detta sköna exemplar, en gammal Rolls. När vi tittade oss omkring såg vi en hel del gamla fina bilar, tydligen var det någon form att bilträff på campingens restaurang.


Det blänkte om Rollsen.


Här stod också en Buick, tror den hette La Strada.


Lite fler gamla bilar.


Nere på marknaden blev det en del inköp, en tröja och några kalsonger till Anders, potatis och jordgubbar.
Alonso tycker det är lite jobbigt att gå bland en massa folka så han vill alltid ta en paus, det säger vi inte nej till.


Äntligen lite vila.


I måndags var det fint väder igen..... Då blev det en liten cykeltur till Albir, vi gillar verkligen Albir. Strandpromenaden är mysig.


Vi brukar ta en liten paus uppe på terassen i hörnan.


Där trivs också Alonso, där har han full koll på vad som händer nedanför.


Utsikten går inte av för hackor.


Vi beslöt oss också för att cykla ner till den nya ställplatsen, San Antonio Camper Park, som ligger mellan Albir och Altea. Anders och jag pratade om att den såg ut att vara fullbelagd, då fick vi svar från denna man. Det var det svenska paret Bjarne och Kerstin som hade stått där cirka 2,5 månad. Ställplatsen var så gott som full. Bjarne sa att de betalade 12 euro per dygn, om man står där längre än 45 dygn,  och sen tillkommer avgift för el 0,45 per kwh.


På hemvägen blev det lite svalare när solen gick i moln, det blåste även lite grann.

Detta är en av mina mardrömmar. I Pinjeträden kan man se som vita bollar av typ "spindelväv". På bilden ser man en boll i mitten av bilden. I dessa bollar utvecklas en form av larver. Vid en viss tid, januari - april beroende på vädret, "ramlar" dessa larver ner på marken.
Hundar kan då bli intresserade av dessa larver och börja peta på dom, då avsöndrar larven ett gift som är jättefarligt för hunden om den slickar i sig giftet. Vi hundrastgården har vi sett några såna bollar, i och för sig så undviker vi campingens rastgård för den är inte så fräsch, jag hoppas verkligen att vi hinner upptäcka eventuella larver innan Alonso gör det.


Som vi tidigare nämnt är vårt kylskåp trasigt, igår kom en reservdel som vi beställt från Sverige. Idag eller imorgon kommer servicekillen hit och ska byta den, då håller vi verkligen tummarna för att det är den delen som det är fel på. I annat fall vet jag inte vad vi ska göra, ett nytt kylskåp kostar runt 22 000 kr, för dessa pengar kan man ju ha roligare. Ni kan väl hjälpa oss att hålla tummarna?

2 kommentarer:

  1. Här hålls det så det knakar...
    Vi hoppas verkligen att kylskåpet går att laga !
    22.000 kronor blir många Tapas, engelska frukostar och annat "godis", så vi håller som sagt våra tummar för att ni ska slippa den utgiften !!!
    Härlig bild på Alonso när han kollar in läget i byn...

    SvaraRadera