Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 23 februari 2013

Nu är vi "hemma" igen...

Imorse lämnade vi ställplatsen vid Guardamar. Vi började med att proviantera. På gångavstånd från ställplatsen finns både Mercadona, Lidl och ett annt supermercado. Idag var det dessutom den lilla marknaden vid Lidl. Alonso måste alltid hålla span när husse går in och handlar.


Det ser så himla kul ut när han klättrar upp till fönstret, först måste han kliva på kudden i soffan och därefter upp på armstödet till soffan, där ställer han sig med bakbenen i kors lite nonchalant.


Vi hade planerat att vi skulle åka till ställplatsen mellan Albir och Altea, men det blir inte alltid som man planerat. När vi kom dit var det fullt, det fanns bara plats för dom som bokat. Vi bestämde oss därför att åka tillbaks till camping El Raco i Benidorm. Tidigare hade vi planerat att vi skulle bara stå på diverse ställplatser på vår väg norrut men man är inte sämre än man kan ändra sig.

Det kändes faktiskt skönt att komma "hem" igen. Det första vi möttes av var en massa kända människor som hälsade oss välkomna tillbaka, det känns kul. Naturligtvis hälsade vi också på Leif, Maggan och Nils. Både Nils och Alonso kände igen sina kompisar.

Det fanns inte många platser lediga när vi kom, men som tur var fanns det en riktigt fin plats kvar till oss. Den ligger lite längre ner på campingen, vid den stora campinggatan som går tvärs igenom campingen. Utsikten är superb över dom häftiga bergen.


Vi står precis vid campinggatan så det finns ingen som kan störa utsikten.


Idag har vi inte orkat boa in oss som grannen tvärs över gatan, men imorgon ska vi sätta upp lite vindskydd och ta fram stolar och bord, mattan har vi i alla fall lagt ut.


Idag har det blivit ordentligt kyligt, det har bara rört sig om cirka 10 grader, det ska tydligen blir lite kyligare flera dagar framöver men det verkar som att det är lika väder i ett ganska stort område. Det är i alla fall varmare än hemma i Sverige.

Nu står vi nog kvar här till det är dags att köra vidare upp mot Concordefabriken där vi ska vara den 20 mars.

5 kommentarer:

 1. Välkomna tillbaka....borta bra men hemma bäst?? men visst är det kul att röra på sig. Vi längtar till vi får starta och börja rulla, att stå så här länge har vi aldrig gjort men det har ju också sina orsaker som ni vet. Den 16 mars börjar vi rulla norröver och kanske vi ses vid Concorde fabriken vi skall ju också dit....om inte tidigare förstås. Kramizar till er alla

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem säger vi! Det är verkligen så det känns som ni beskriver, då man återvänder till sin favo plats!

  SvaraRadera
 3. Borta bra men hemma bäst...
  En trevlig tur söderut och sedan åter till favoritplatsen - det är nog inte bara ni som tycker det - det tycker säkert dom 4-benta också !

  SvaraRadera
 4. Ni frestar mig att bli en "sol och vårare" i Benidorm. Kram från oss.

  SvaraRadera
 5. Anders och Birgitta,

  Ni som gillar racing precis som vi gör - gå in på Aftonbladet.se och skrolla nästan längst ner på sidan och läs om den hemska olyckan på Daytona Speedway i Florida i går, lördag, när en deltävling i Nascar ägde rum (huvudtävlingen körs idag, söndag).
  Först rapporterades det att det var 2 allvarligt skadade, men nu har man korrigerat det och meddelat att tillståndet är stabilt för de 2 som råkade värst ut !
  Vi har besökt denna bana ett flertal gånger och som ni säkert har koll på, så är farterna hiskeliga på denna bana. En snitthastighet på över 300 km/tim per varv är snarare regel än undantag - dessa Nascar bilar har ju en V8-motor på cirka 800 hästkrafter och bilarna kör helt utan ljuddämpning. Det är en fröjd att se dessa tävlingar på TV, men naturligtvis en "nära himlen upplevelse" när man sitter på läktaren...

  SvaraRadera