Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 22 februari 2013

Ny cykeltur idag...

Igår hade vi bestämt att vi idag skulle cykla ner till strandpromenaden i Guardamar, men vi blev lite tveksamma eftersom det blåste ganska mycket, men vi tog en liten provtur och bedömde att det var helt ok för att cykla, vilket var ett riktigt bra beslut. 


Vi cyklade som vanligt längs med Rio de la Segura. För att komma till cykelvägen kör man via rondellen vid Lidle, som ligger nära ställplatsen. Precis vid rondellen finns en promenad/cykelväg som går under väg 332, sen är det bara att fortsätta grusvägen längs med floden. För att komma ner till playan kör man även denna väg, men viker då inte av längs med floden utan kör rakt ner mot havet.


I floden ser man massor av dessa fåglar, vet ej vad det är för några fåglar men dom är lite lika gamar tycker jag. Bloggarna Maggan och Ingemar kanske vet vad det är för fåglar?


Man skulle önska att det fanns någon bro tidigare över floden så man inte behövde cykla så långt, men det ställe där man kan ta sig över floden är lite bortom väg 332. Vid lågvatten går det bra att ta sig över där utan att behöva ta sig upp på stora vägen.


Strandpromenaden är inte så lång som i Benidorm men tillräckligt lång.


Eftersom det var lunchtid så stannade vi på en restaurang och beställde in en tallrik med calamares och en sallad med crabfish och räkor, smakade jättebra och mätta blev vi.


Det fanns ett mäktigt övervakningstorn utefter stranden.


Av förståeliga skäl var det inte bemannat idag. I bakgrunden ser man Santa Pola.


Det var trots tidpunkten på året några som lekte vid strandkanten.


Imorgon åker vi vidare mot nya mål. Temperaturen har varit lika som igår, nu när klockan är nästan 17.00 har vi 21 grader i skuggan och vinden har mojnat.

2 kommentarer:

  1. Det är fint i Guardamar, och nu är det härliga dagar :-)

    Fåglarna är skarvar :-)

    SvaraRadera
  2. sv: Ja, när man bor där man gör så är det inte alls dumt att komma hem :-)

    SvaraRadera