Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 21 februari 2013

Nu har vi hamnat i närheten av Guardamar

I tisdags åkte vi från campingen vid La Manga, vårt mål var ställplatsen Camper Park San Fulgencio, i närheten av Guardamar, där vi varit förut . Det är en trevlig och gemytlig ställplats med den service man behöver, det kostar 12 euro om man ligger minst 2 nätter och då ingår ström, vatten, tömning och fritt WIFI.


Platserna är inte så breda men vi fick en plats uppe i en hörna och platsen innanför oss skulle det inte komma någon på sa ägaren så därmed har vi två platser. Värden/ägaren är argentinare, han sa att platsen var bra för oss för då kunde både katten och hunden ha bra med space.


Både Alonso och Simone kan vara lösa här, argentinaren har själv en hund som springer lös hela tiden. Här tar Alonso en vila framför en grannes bil efter att han blivit trött av allt bollhämtande.


Här springer Simone lös. Grannen har också en liten hund som springer lös och den tycker inte om katter, men jag tror att Simone har satt sig i respekt där.I det här servicehuset finns toaletter, duschar och utanför kan man diska och tvätta.


Här är receptionen och bredvid en grillplats där argentinaren brukar anordna grillfester.


Runt ställplatsen finns fina planteringar med blommor som blommade för fullt.


Några hundra meter från ställplatsen finns ytterligare en ställplats, den är lite mindre till ytan. I år var det tydligen ny ägare och därför inte så mycket bilar. När vi var och tittade på platsen förra året var den full. Det kostar lite mer att ligga där, men ligger man längre period går priset ner.


Platserna där är lite bredare.


Igår var det marknad i Guardamar, vi beslöt att cykla dit. Vi cyklade via camping Marjal, där vi legat några veckor för några år sedan, det är en imponerande infart dom har. Man cyklar sen på grusvägar som går längs Rio del Segura.


Marknaden i Guardamar är stor och ligger mitt i stan.


Inköp blev ett par pelargoner till min blomlåda som började se vissen ut.


Går man på marknad så blir man oftast törstig, till varsin öl fick vi dessa tilltugg. Det var några små fiskar, fatet är ett kaffefat så dom var väldigt små. Jag tyckte att dom smakade "så där" men Anders glufsade i sig.


Idag var det dags för marknaden i urbanisationen La Marina, när vi gick där hörde vi många som pratade svenska. Till lunch blev det varsin currywurst med bröd och öl, smakade gott i värmen.


Sen cyklade vi ner till playan norr om La Marina. Där ligger en hel länga med hus på stranden, undrar vilka som bor där?


Åt bägge håll ser man samma typ av huslängor.


På vägen passerar man denna parkering där det stod en hel del husbilar, bilden är dock tagen när vi var här 2010, men det var lika många husbilar där idag. Jag har tidigare hört att man kört bort husbilar därifrån men dom kanske chansar och står där tills dom blir bortkörda.


Sen vi kom hit har det varit fint väder, på morgonen har det varit lite moln men sen har det varit sol. Idag har vi haft en av dom varmaste dagarna på några veckor, på dagen 24 grader i skuggan och så sent som kl 18.00 idag var det 20 grader. Vi blir nog här någon dag till sen får vi se.

5 kommentarer:

 1. Guardamar är en riktigt trevlig stad. Vi har vandrat mycket efter stränderna där.
  :-)

  SvaraRadera
 2. Verkar jättefint! Visst e de varmare dagpar nu, vi hade 15,5 gr inatt, trots väldigt blåsigt!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det ser ut. Vi var på exakt samma plats nere vid stranden vid LaMarina och fotade för nån vecka sedan, lite av ett spöksamhälle nu på vintern.
  Idag har vi fått tillbaka stormbyarna och emellan är det helt vindstilla.
  Ha det fortsatt gott Kram från oss

  SvaraRadera
 4. Idag är det fredag och klockan har just passerat 11.00 och vi har just avslutat vår frukost - det är vad vi kallar sovmorgon...
  Bosse har fortfarande problem med sin
  struplocksinfektion och har blivit sjukskriven ytterligare 2 veckor fram till den 4/3. Det innebär att han snart varit sjukskriven i en hel månad och han som knappt varit sjuk i hela sitt 64-åriga liv.
  Men, det finns inget ont som inte har något gott med sig. Just nu sitter vi och myser och läser ert fina reportage från Guardamar. Visst är det ganska fantastiskt att det i en så relativt liten ort som denna finns en stor camping (Marjal som ni ju bott på) och i tillägg 2 ställplatser och så är det väl på åtskilliga platser i Spanien !
  Strax utanför Guardamar finns det en liten ö med bofast befolkning som heter Isla de Tabarca - har ni besökt den lilla ön ? Det finns ett flygfoto över ön publicerad på Camping Marjal´s hemsida !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy vilken envis infektion, hoppas att Bosse snart blir av med eländet. Nej vi har inte varit på den lilla ön, har inte hört talas om den. Kram

   Radera