Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 11 februari 2013

Styr mot norr igen

Vi var tvungna att lägga ut en filmsnutt till från testerna i Jerez de la Frontera för att glädja bloggvännerna Bosse och Gerd så att Bosse snabbt kryar på sig igen. På den här baren hade man fin utsikt över banan och ljudet var som ljuv musik i öronen, lägg särskilt märke till smällarna efter Ferrarins nerväxlingar. Det var bara Ferrarin som hade det där speciella ljudet.


Efter en natt på parkeringen vid banan styrde vi kosan norr ut igen. Vi valde att åka över Granada eftersom den vägen var närmare än att åka tillbaks samma väg utefter kusten. Vid Granada hittade vi denna året runt öppna camping Reina Isabel. Det var en liten pittoresk camping, dom hade några platser som var lite större så vi kunde få plats med vår bil. 


Dock var det lite knöligt att komma in och med vårt mått mätt var platsen inte stor, det fanns även platser som man bara räckte för tält. Den gula katten på bilden blev inte glad över att vi kom med både hund och katt, han fräste och jamade hela tiden så vi fick hålla djuren inne i bilen. Vi var lite i valet och kvalet om vi skulle stanna ytterligare nätter i Granada, men eftersom det bara var några plusgrader och det är värmen som vi är ute efter bestämde vi oss för att åka vidare nästa dag. Här ska man nog vara när det är varmt och skönt för då tror jag att det finns mycket att utforska i trakterna.


Efter att ha åkt i ett ganska kargt och öde landskap kom vi till Murcia, där hade vi läst om en ställplats som skulle ligga vid en citronlund. Efter lite ytterligare äventyr på smågator, där Anders återigen svor högeligen över navigatorn, kom vi fram till ställplatsen "Camper Park Huerta de Murcia" .


Det var en jättefin välordnad ställplats med fina planteringar. Det kostade 12 euro per natt och då ingick 6 amp el och fritt WIFI. På platsen finns duschar, toaletter, tvättmaskiner, vatten och tömning.


Det är ju inte så breda platser men ok för att vara en ställplats.


Ställplatsen är omgärdad av citronträd, när vi kom fick vi en liten säck med citroner.


Det finns även en hel del apelsinträd.


En del träd har både citroner och apelsiner, ser lite lustigt ut.


Lördagen gick åt till att tvätta kläder i vår tvättmaskin. På söndagen cyklade vi en sväng utefter "floden" Rio de Segura, det var jättefina cykelvägar på bägge sidor om den nästan torrlagda floden. Det märks att det här området är populärt att cykla i, våra engelska grannar cyklar iväg på förmiddagen med lunchkorg och återvänder inte förrän efter flera timmar.


Efter cykelturen blev det till att ta fram stolar och bord och njuta i solen.


Idag, måndag, har vi lite sämre väder, det är blåsigt och det har till och med kommit lite regn. förmodligen åker vi vidare imorgon.

6 kommentarer:

 1. fine bilder fra stellplassen i murcia har hørt mye om den plassen blir å kjøre dit til påsk da har jeg stått 6 måneder her på orange grove camperpark god tur videre

  SvaraRadera
 2. Anders och Birgitta,
  "Ljudet var som ljuv musik i öronen", skriver ni - det är mer än så - "himlens portar är nära att öppna sig", säger vi...
  Här sitter vi med Laptopen mellan oss och på bordet står det var sitt ifyllt glas med Jägermeister och 2 stora ölglas med Erdinger Weissbier och att himlens portar är nära att öppna sig, beror inte på dryckerna...
  Vi tackar och bockar ännu en gång för underhållningen !

  SvaraRadera
 3. Jag börjar avundas er mer och mer, sommarsol, apelsinlundar och vackra platser. Jag hoppas vår tur kommer någon gång att gästa detta underbara land under vintertid. Kram från oss

  SvaraRadera
 4. Ser fint ut! Skulle gärna byta snön här mot det där! :)

  SvaraRadera
 5. På Camper Park i Huerta har vi också varit. Jättefin ställplats och trevliga ägare.Fick även smaka på friterade citronblad, ja det var förstås smeten de var doppade i och efter friteringen doppade i kanel och socker, som vi åt, jättegoda var de. En typisk dessert i Murciaområdet.

  SvaraRadera
 6. Ni ser ut att ha haft en fin resa. Tackar så mycket för den lilla snutten Ferarriljud som också vi lyssnat på!
  Vi har inget vidare väder häruppe i Alffaz heller, men det är ju februari och då får man glädjas åt de små solglimtarna- om vi bara slapp blåsten......

  SvaraRadera