Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 18 juni 2010

Total haveri - hjälpsamma

Idag lånade vi sonens bil och släpvagn för att åka till "tippen"med en massa byggskräp och för att handla reglar för vår ombyggnad av vårt ena badrum. Vi hade tippat skräpet på Brännbacken, veckohandlat och besökt byggmarknaden då det hände. Vid ett rödlyse mitt i centrala Åkersberga blev det tvärstopp. När Anders la in växeln för att starta vid grönt ljus blev det tvärstopp. Bilen gick inte framåt. Det första Anders tänkte var att påskjutsbromsen låg på och backade då en bit, men när han skulle köra framåt blev det tvärstopp. Vad göra annat än att ringa sonen.

Medans vi stod och väntade på vad vi skulle göra kom en yngling fram och frågade om vi behövde hjälp. Vi sa att vi kunde inte rubba bilen varken fram eller bakåt. Han såg då att vi hade en massa matkassar i bakluckan och frågade om han inte kunde skjutsa oss hem med matkassarna i alla fall. Men vi sa att vi bodde på Ljusterö och att det skulle bli för långt att köra. Tack för denna himla hjälpsamma kille.

Vi kunde konstatera att felet hade med växellådan att göra. Sonen kom med en lånad bil för att köra hem släpet och hade kontaktat en vän med lastbil för att ta hem bilen.

Under tiden vi stod och väntade kom ytterligare en vänlig själ och var villig att hjälpa oss att få undan bilen. Att nämnas är att bilen med släp stod väldigt ílla till vid en smal väg i centrala Åkersberga precis vid ett rödlyse. Det blev långa köer. Mannen kunde dessvärre inte hjälpa oss då bilen inte gick att rubba. Ytterligare en bil med en kvinna och en yngre man stannade och erbjöd oss sin hjälp. Tänk så himla mycket vänliga/hjälpsamma människor det finns.

Till slut så kom sonens vän med lastbilen, med växelflak, som kunde spela upp bilen på flaket och köra den hem till ön för reparation.

Nu återstår att hitta delar till den trasiga växellådan. Som tur är kan han låna vår bil, vi har ju ändå vår vespa och husbil att ta till.

I slutändan är det ju ändå världsliga ting, det går att årgärda som tur är .

1 kommentar:

  1. Nu är en ny växellåda på plats. Vår son är otroligt duktig på att mecka, han klarar det mesta på bilar, båtar och motorcyklar.

    SvaraRadera