Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 23 oktober 2011

Dagar med omväxlande väder

I fredags fick vi omslag i vädret, tunga moln låg över bergen.

Sen kom ösregnet, som omväxling var det ganska mysigt att sitta inne i husbilen. Det var inte lika mysigt för våra grannar på andra sidan campinggatan. Dom fick översvämning i sitt förtält, som tur är torkar det ju snabbt upp när solen kommer tillbaks. Vår "tomt" ligger bra till så vi slipper få en massa regnvatten rinnandes från andra "tomter".

Till lördagen sa väderprognosen att det skulle bli dåligt väder då också, men det var lite molnigt på förmiddagen men sen sken solen igen. Då begav vi oss ner till strandpromenaden för att inta en lunch i form av pizza, den här utsikten från serveringen kan man ju inte klaga på.


Lördagens strandpromenad/cykling avslutades på Tiki Beach med en kall god öl.

Så här fina servicebyggander har vi på campingen. Det finns gott om byggnader därför blir det aldrig någon trängsel eller köer. Diskar och tvättar gör man utanför byggnaden på bägge sidor. Här står Anders och diskar ensam med städerskan som åskådare, undrar vad hon säger till Anders? Enligt Anders stod hon och sjöng, undrar om det stämmer?

I fredags åkte en av våra grannar, platsen stod tom till imorse. Nu har vi fått nya holländska grannar som enligt en varningsskylt i fönstret har en schäfer men vi har ännu inte sett till någon hund.


Däremot har en annan granne helt plötsligt blivit med hund. När dom kom till campingen hade dom ingen hund. Jag frågade om det var deras hund, det verkar vara någon form av shi tzu, men fick till svar att dom hade hittat den på campingen, den hade sprungit omkring själv. Grannen gick upp till veterinären för att kolla om hunden var "chippad" men det var den inte. Det verkar som någon har "dumpat" den på campingen. Jag har ingen aning om vad grannen ska göra åt hunden, tills vidare bor den i alla fall i deras husbil, dom säger att den är jättesnäll och sköter sig jättebra i bilen. Enligt spanska tidningar är det tydligen vanligt att man gör sig av med hundar genom att dumpa dom lite här och var. Nyligen hade dom hittat flera hundvalpar i en sopcontainer, som tur var levde dom och kunde tas om hand. Spanjorerna verkar ha en annan syn på husdjur än vad vi har.

Idag har vi molnigt väder men nu när klockan är 10 på förmiddagen är det i alla fall 18 grader varmt, det är helt ok.

3 kommentarer:

 1. Just när det regnar sådär rejält brukar man vara glad att man sitter i en husbil och inte i ett tält ;)
  Hemskt att folk bara "dumpar" hundar på det där sättet!

  SvaraRadera
 2. Uschanamej, inte hund-dumpning i år igen....jag bloggade förra ev tidigare övervintr om att jag såg en man släppa en liten hund på en ödetomt o hunden sprang först efter den bilen o sen efter min, men hunden vek strax av åt ett håll o var borta då jag återvände. Låg sömnlös många ggr av den händelsen, jä..a karlslok!

  SvaraRadera
 3. Hunddumpning är hemskt. Hoppas de hittar någon bra lösning. I helgen har vi haft soligt och fint, men temperaturen är förstås en helt annan. Ha dé!

  SvaraRadera