Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 27 oktober 2011

Regn idag på förmiddagen

Igår var det marknadsdag, vi cyklade dit. Vi skulle se om dom hade den typen av strumpor som Marianne hade tipsat oss om, men där gick vi bet. Däremot hittade vi en jättefin bordsduk, den ser ut som en riktig duk men fungerar som en vaxduk, den köpte vi. Vi köpte även en pump till dom stora vattenflaskorna, den kostade bara 2 euro, får se hur länge den håller.

Det är alltid fullt med folk på marknaderna, man ser även en hel del poliser som patrullerar omkring. Handikappfordon finns det även gott om, den här är en tandemmodell. Det är många som hyr dessa fordon utan att dom är handikappade.

Molnen låg tjocka upp mot inlandet.

Ner mot vattnet var himlen blå, vi fick inget regn.

Idag på förmiddagen har det regnat. Det var den här grannen, till höger, som fick översvämning i sitt förtält när det ösregnade häromdagen, efter det hade dom ut allting på tork och fick därefter några lass med grus som dom fyllde upp med så nu får vi hoppas att dom klarar sig bättre.

Nu när jag skriver detta är det uppehåll och Anders har åkt iväg med vespan för att handla. Temperaturen visar på drygt 17 grader nu.
Imorgon åker Erik och Marianne och Lena och Tomas vidare. Lena och Tomas åker nog hemåt men Erik och Marianne skulle hålla sig kvar i Spanien ett tag till. Häromdagen kom det två nya svenska husbilar hit. Det ena paret träffade vi när vi var här förra året. Det andra paret har vi inte träffat förut, dom har legat på den här campingen åtskilliga år tidigare. Bägge paren ska vara här en längre tid.

7 kommentarer:

 1. Hur länge skall ni stanna därnere. Vi påbörjar vår resa på lördag, en vecka i Hyssna och sedan har vi planer på att åka neråt Espania. Vi vill gärna komma iväg före snöglopp och halka. Kramizar från oss 2

  SvaraRadera
 2. Vad tacksamma vi skulle bli om ni kan försöka er på att jämföra "er" camping El Raco med campingen Almafra i Benidorm.
  Raco ligger ju ett par kilometer närmare havet och stan, men varför har ni valt denna och inte Almafra som många andra svenskar föredrar ?
  Vi har inte sett någon av dessa båda campingar men har för avsikt att åka ner till Benidorm för övervintring i vår nya husbil med start i augusti 2013 - därav vårt stora intresse att få veta vilken som är den bästa campingen enligt ert sätt att se det och varför ni tycker så.
  Tack på förhand och må så gott där nere !
  Gerd och Bosse i Södertälje.

  SvaraRadera
 3. Härligt med marknader.
  Ännu bättre om det är solsken:-)

  SvaraRadera
 4. Gerd och Bosse. Det är svårt att jämföra campingar, det är så individuellt vad man tycker. Vi skulle inte trivas på Almafra, den är alldeles för steril för vår smak. Det beror väl till stor del på att den är ganska ny och därför har lite växlighet. El Raco har fina, stora, avskilda tomter med häckar och mycket grönt. Stämningen på campingen är hjärtlig, mest holländare och engelsmän vilket gör det lätt för oss att konversera med grannar och dylikt. Det är gott om servicebyggnader vilket innebär att det aldrig är köer till något. Visserligen har Almafra också gott om servicebyggnader, tror jag, men ack vilka tråkiga byggnader, som stora fyrkantiga betongklumpar. En stor fördel med El Raco är att det är nära till allt, gott om cykelbanor. Jag skulle nog inte ge mig på att cykla från Almafra ner till centrala Benidorm, men det gör man lätt från El Raco. Fördelen med Almafra är att man lätt kommer in med riktigt stora bilar. Här på El Raco kommer vi lätt in med vår 9 meters bil men det kanske är lite svårare om du har en större bil och det beror mer på gatornas utformning än tomternas storlek. Ja, det var lite synpunkter, fråga gärna mer om det är något mer ni vill veta.

  SvaraRadera
 5. Christina och Åke, vi har inte bestämt hur länge vi ska stanna, förmodligen åker vi inte längre söderut utan blir kvar här i Benidorm tills vi vänder hemåt. Vi ska vara hemma till jul i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Vi har packat bilen och natten blir i Eksjö. På måndag skall vi vara i Hyssna och göra en del garanti grejer på husbilen. Därefter börjar vi att åka ner mot Spanien och Benidorm. Det vore jättekul om ni är kvar när vi kommer så vi hinner träffas. Först skall vi kolla in den nya ställplatsen om vi kan stå där annars blir det almafra. Kram och ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Marknader är alltid roligt att gå på. Ofta hittar jag fynd, eller nåt onyttigt som jag bara måste ha.

  SvaraRadera