Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 13 oktober 2011

Ytterligare några härliga dagar

Det fina vädret har fortsatt, sol hela dagarna och varmt ända in på kvällen, precis det man har längtat efter när vi var hemma.
Häromdagen tog vi cyklarna och trampade iväg mot Albir. Vi hade hört att dom öppnat en ny ställplats mellan Benidorm och Albir. Den låg inte så långt ifrån där vi ligger nu. Det var en stor plats med både en asfaltsdel, där det stod lite större bilar, och en grusdel. Det fanns tömning, vatten, toaletter, duschar och tvättmaskin på platsen. Priset var 12 euro inklusive el och WIFI, om man stod en lite längre tid kostade det 10 euro.
Här är grusdelen, det var lite bilar när vi var där. Närmsta playa är Albir.
Albir är mysigt, det finns en massa restauranger och pubar och barer, det finns även gott om affärer. Här står Anders och Alonso på strandpromenaden.
Stranden består av små runda stenar, inte så mycket sand.
En annan dag tog vi vespan och åkte upp till utsiktspunkten ovanför Benidorm. Det är en häftig utsikt därifrån.
I onsdags var vi på tapasbaren. Det var så himla mycket spanjorer där och servitörerna hade klätt sig i annorlunda dräkter så vi tänkte att det måste vara något speciellt. Vi fick sen höra att det var en av deras högtidsdagar, i vår Spanienguide stod det att det var Columbusdagen. I tapasbaren hänger en massa skinkor i taket. De röda strutarna under dem är någon form av droppskydd.
I Benidorm kan man även bada i lite fina vikar, där är inte lika mycket folk som på den stora playa Levante stranden. Efter tips från Erik och Marianne lyckades vi hitta en av vikarna. Vattnet hade så himla fin blå/turkos färg där.
Det har varit lite omsättning på platserna nu på campingen, men det finns inte många platser lediga. Är det någon som lämnar en fin plats så är den redan bokad för nya ekipage.

11 kommentarer:

 1. Vad är det för ställplats ni berättar om. Kan vi komma in där? Kan du beskriva lite närmare vägen ifrån elracco var den ligger? Kram

  SvaraRadera
 2. Å, är ni nere i värmen, häe går vi och fryser ännnu. Läst tillbaka och ser att Alfonso fyllt 1 år och trivs med husbilslivet. Vi börjar rulla neråt om ca 1 vecka. Längtar verkligen

  SvaraRadera
 3. Det ser inte ut att gå någon nöd på er... ;)

  SvaraRadera
 4. Christina och Åke. Om man åker från El Raco mot Albir, passerar rödljusen och sen åker man höger i första rondellen. Ni kommer med all säkerhet in där. Det stod flera riktigt stora bilar där när vi var där.

  SvaraRadera
 5. Christina och Åke, jag har lagt in ställplatsen på min karta över campingar och ställplatser nu.

  SvaraRadera
 6. Som ni kanske såg, bodde vi i somras en vecka på Camping Almafra. Tre kvällar i rad "Hondade" vi för att komma ut till havet. Vi gav upp till slut då vi höll på att drunkna i all trafik. Njut och ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Vilka härligt somriga bilder!!! Vi har haft jättefint i helgen, men speciellt varmt är det inte. Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 8. Tusen tack för tips! Vi kommer framåt med all säkerhet åka in där! Här hemma har vi frostigt, halva dimmiga dagar och halva med strålande sol.
  Visst, det drar det i luffartarmen när vi läser er blogg. Kram

  SvaraRadera
 9. Vid närmare fundering? Stoppljusen, är det vägen till Almafra? P.s Har ni någon adress eller koordinatorer undrar Åke?

  SvaraRadera
 10. Åke, nej rödljusen är korsningen av vägarna cv 753 och av 1532. där tar man cv753 mot Albir och i första rondellen åker man höger upp en liten bit på väg Sendero de la Barrina och där ligger ställplatsen. Gå in på fliken "Besökta ställplatser och campingar" i min blogg så hittar du på kartan exakt var den ligger.

  SvaraRadera
 11. Den 12 oktober är det Spaniens nationaldag. Hälsningar Marianne och Arne

  SvaraRadera