Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 20 oktober 2011

Ny ställplats i Calpe

Igår åkte vi vespa till en ny ställplats som ligger i Calpe 2 mil norr om Benidorm. Här är en länk till deras hemsida "Odissea camper area", dom har även en ganska ny ställplats i Denia. Ställplatsen låg uppe vid ett villaområde. Platsen var stor och lättillgänglig även för stora husbilar. Priserna är humana, från 12 euro per natt ner till 7 euro om man stannar längre än 30 dagar, el ingår.
När vi var där stod det 3 svenska bilar där. En av dem var en svensk kvinna som var ensam i sin husbil, hon hade sålt sitt hus och bodde nu i husbilen. Hemma i Sverige parkerade hon omväxlande med husbilen hos sina två barn. På vintern var hon nere i södra Europa, hennes barn brukade då komma och hälsa på. Det är tufft att som ensam kvinna åka runt med husbil tycker vi, husbilen var dessutom ordentligt stor.
Ställplatsen ligger som i två etage med servicebyggnader på det övre etaget.
Det finns en stor platta för tömning av avlopp, dessutom fanns det mindre tömningar för toaletter.
Det som var lite synd var att platserna inte var markerade utan man stod lite hur som helst. Det kan ju bli lite tokigt om platsen är full.
Det är gott om plats för stora bilar, förutsatt att man har parkerat förnuftigt tidigare.
Här har man utsikt över den stora klippan.


Inatt har det blåst lite grand, temperaturen låg på 20 grader, varmt för att vara på natten. När jag tittade ut genom fönstret inatt såg jag mäktiga blixtar över himlen, det hördes däremot inte några knaller vilket var lite märkligt. Det verkade som åskovädret låg ut över havet.
Nu har det börjat röra sig lite på platserna, de som kom hit i somras åker hem och övervintrarna verkar komma. Än stannar vi ett tag till.

4 kommentarer:

 1. Den verkar klart intressant, vi gillar tömningsplattans utformning mm mm. Ja luften är skönare nu för oss nordbor, forts skön vistelse!

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt härligt ut! Vi tackar för tipset även om det dröjer några år innan vi kan använda oss av det.

  SvaraRadera
 3. Vad bra tömningsplats, stor och rymlig!!
  annat var det i amsterdam där det var så trångt så man fick nästan slå knut på bilen för att få plats.

  SvaraRadera
 4. Ser ju jättebra ut för er som har allt med er! Kram från ett höstkallt Nacka /Marianne

  SvaraRadera