Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 26 oktober 2011

Fortsatt omväxlande väder

Söndagen började med molnigt väder men på dagen sken det upp. På eftermiddagen begav vi oss därför ner till strandpromenaden. Vi ställde cyklarna nedanför marknadsområdet och promenerade sen. Det var ett gäng killar som spelade boll på stranden. Gissa om Alonso var avundsjuk, han vill så gärna vara med och springa. Han tittade så längtansfullt på bollen. Hundar får dessvärre inte vara nere på stranden.

Vi gick sen promenaden mot "gamla stan". På vägen passerar man en massa restauranger och pubar/barer. En mycket populär bar är "Heart Break Café", där var det full fart.

Vi valde att stå utanför och lyssna på musiken en stund.

På måndagen var det molnigt väder och det kom lite regn. Igår var det åter strålande sol. Omkring kl 9 kommer solen upp bakom bergen och skiner på vår bil. Vi hade bestämt att vi skulle cykla till Albir och äta på Wook,en när det blev fint väder igen, så det fick det bli. Vi åt så vi blev proppmätta, kostade knappt 27 euro inklusive vin.

Vår lilla kisse tycker om att omväxlande sitta i solen och mysa för att sen krypa ner i skuggan.


Historien med den upphittade hunden får ett lyckligt slut. Grannarna har bestämt att den får åka med hem till Holland när dom lämnar Spanien i slutet på november. Dom har varit hos veterinären och vaccinerat den mot rabies och den ska också få ett pass. Dom har tydligen inte kravet på att vänta på blodprovssvar som vi har hemma i Sverige, därför går processen med pass och dylikt fortare. Vi kommer få samma regler i Sverige nästa år. Grannarna tror att hunden är en blandning av Bichon Havanaise och Malteser, veterinären tror att den är cirka 1 år. Jag är däremot tveksam till om den skulle vara en blandning av dessa raser, svansen liknar inte någon av raserna, men vem vet, de är i alla fall en jättemysig hund. Vi har ännu bara fått ett kort på den bakifrån, ska försöka få till ett bättre kort senare.Idag har prognosen sagt mulet väder men nu har vi strålande sol, det var dock bara runt 11 grader när vi vaknade. Nu visar temperaturen på 13 grader när klockan är 9.30 men det blir fort varmare när solen kommer högre upp på himlen. Idag planerar vi att cykla ner till marknaden på förmiddagen. Jag fick ett bra tips av Marianne, hon hade köpt herrstrumpor utan häl, en form av tubsockor, som hon trädde på armstöden på förar- och passagerarstolarna som skydd. Strumporna var riktigt snygga, dom var enfärgade och fanns i lite olika kulörer, hon hade fått tag på ett par som matchade deras klädsel. Hon köpte dom på en stor Kinesmarknad här i Benidorm. Kanske har dom likadana strumpor på marknaden?

3 kommentarer:

  1. Nu är det perfekt temperatur här nere. AC-n behövs inte vare sig för att göra värme eller kyla. Toppenhärligt!
    :-)

    SvaraRadera
  2. vilken tur den lilla hunden har haft som så snabbt fick ett nytt hem, eller två hem då med både husbil och boende hemma i Holland :-)
    ni ser ut att ha det jättebra på eran övervintring.

    SvaraRadera