Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 5 oktober 2011

Dagens uppståndelse

Vi började dagen med att ta vespan upp till camping Almafra, vi hade hört ryktesvägen att Lena och Jan hade anlänt dit med sin Concorde. Efter ett tags letande på campingen hittade vi dom. Det blev en trevlig pratstund tillsammans innan vi åkte hem igen. Alonso satt i sin korg bak på packboxen.
På eftermiddagen anlände ett engelskt par med en stor Hobby. När dom skulle backa in på platsen bredvid oss lyckades dom köra på en stor vattenledning som sprang läck. När vi kom efter att ha varit ute en sväng var det världens uppståndelse, vattnet stod som en kaskad över campingvägen. Det var mång frivilliga som försökte att hjälpa till men det tog en bra stund innan man fick stopp på vattnet som forsat ner över en stor del av campingen. Gissa om det engelska paret såg helt slut ut. Dom försökte att backa in husvagnen på platsen men vagnen var för lång och vägen för smal. Till slut kopplade man loss vagnen och sköt in den med hjälp att ett stort antal hjälpsamma karlar.
När man cyklar ner mot marknadsplatsen så har man tidigare passerat en stor "ödetomt". Nu har man anlagt en fin park där, det ser himla trevligt ut. Man får inte gå in i parken med hundar.
Utanför parken brukar vi stanna och rasta Alonso, naturligtvis tar vi upp efter honom vi vill ju inte skräpa ner.
Nu börjar det att bli svalare på natten. Inatt var jag tvungen att stänga fönstret vid min säng. När vi vaknade var det bara 15 grader, kl 10 hade det stigit till nästan 19 grader, temperaturen stiger fort bara solen får vara uppe ett tag. Nu snart ska vi cykla ner på marknaden.

1 kommentar:

  1. Ja det är ju inte alltid helt lätt att klara svängarna med ett stort ekipage. Vi har inte så stor erfarenhet av Spanien, men i Italien har vi många gånger tyckt att det varit rejält trångt på campingarna trots att vår husbil är under 7 m. Oavsett så verkar ni ha det härligt! // Anette

    SvaraRadera