Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 23 oktober 2012

Härliga dagar med kanonväder

Efter några dagar med dåligt väder har solen nu återvänt. Igår passade vi därför på att cykla ner till gamla stan och den mysiga tapasbaren. Det blev några tapas och ett par kalla öl, smakar alltid lika gott.


Efter det måste vi naturligtvis upp till utsiktsplatsen mellan de bägge playorna i Benidorm. Det här är playa Poniente, i bakgrunden ser man det nybyggda jättetornet.


Vi föredrar däremot playa Levante.


Idag hade vi bestämt oss för att ta en cykeltur till Albir. På vägen dit passerar vi en ny camping som vi inte sett tidigare. Den är fortfarande under uppbyggnad men dom tar redan emot campare. Vi pratade med ett par norrmän som stod där. Dom hade tidigare stått på camping Cap Blanche i Albir men när dom hade varit uppe och sett den här campingen så flyttade ett helt gäng norrmän hit.


Reception och pool och dylikt är under uppbyggnad, en toalett- och duschbyggnad var klar även med tvättmaskiner.


Det var stora och fina platser. Campingen låg precis vid gränsen till Albir, man kunde med andra ord promenera dit, lättast är väl dock att ta cykeln ner till restauranger, affärer och playan. Vad jag förstod utav norrmannen betalade man 14 euro inklusive 10 amp el, ett bra pris tycker vi. Här på El Raco betalar vi 14,40 inklusive 2 khw per dag om vi står 3 månader.


Efter att vi varit på campingen cyklade vi vidare ner till playan i Albir, där kunde vi inte motstå att ta en kall öl och tapas på baren i hörnet vid playan, den här utsikten har man då.


Från playan ser man över till Calpe med den häftiga klippan.


En som är glad när vi återkommer hem till El Raco är Alonso, han trivs bäst hemma på tomten.


På eftermiddagen har Anders försökt att hjälpa ett par andra svenskar här, Maggan och Leif, med att "ratta" in deras parabol mot SVT World. Dom lyckades få in kanalerna med när dom sen skulle förankra parabolen i backen så försvann signalen så imorgon gör dom ett nytt försök.

Som ni ser har vi kanonväder. 

4 kommentarer:

 1. Kul att höra och se. (Campingen låg precis vid gränsen till Albir) Vi har goda vänner som har beställt plats där och själva funderar på den. Vi var 37 dagar i Albir på Los Limbo 2011 och trivdes så bra i Albir.
  Ha en fortsat bra vistelse i Benedorm

  http://carthago.bloggagratis.se/
  Nils & Birgitta

  SvaraRadera
 2. Detta såg minst sagt härligt ut. Vissa bilder känner vi gen. Njut och ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att det är La Colina du menar. De flesta som står har bokat redan förra året, vi var förbi idag men som Campingen är nu kommer vi inte in med vår bil, för snäva svängar för oss. Vi står uppe på Orange Grove, och det var en hårsmån kan jag lova att vi kom in här. Lugn och fin plats så här kommer vi att trivas..Imorgon skall vi pyssla oss iordning med allt sen kan vi väl ses en dag. Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för senast! Visst är det skönt att regnvädret i lörd natt tog slut, det sällskapade med oss ända ner till Lorcha. Våra intervall torkare strejkade ju, men full speed behövdes av o till så det gick bra ändå!

  SvaraRadera