Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 8 oktober 2012

På väg

I torsdags åkte vi från Ljusterö, vädret var inte det bästa. Vi hade siktet inställt på Forsbergs Fritidscenter där vi hade fått besked om att vi skulle få byta vår "felaktiga" vindruta.


När vi kom till Forsberg visade det sig att dom inte hade fått någon ny ruta från Tyskland. Det återstod då att täta det som läckte för att åka vidare och förhoppningsvis få rutan bytt i Concordefabriken i Tyskland.


Detta var ett av ekipagen som stod parkerad hos Forsbergs där vi övernattade, det var en av döttrarna till en av Forsbergssönerna som tävlade med sin häst i landslaget som hade detta ekipage.


Våra små liv intog sina platser som vanligt när dom var trötta.


När vi åkte vidare fick vi telefonsamtal från Forsberg som meddelade att Concordefabriken inte kunde ta emot oss för att byta vår ruta. De hade 8 veckors väntetid för att boka en tid på verkstan. Vi fick boka en tid när vi åker från Spanien......

Vädret forsatte att vara uruselt när vi åkte över Öresundsbron.Wettextrasor är bra till mycket, nu hoppas vi på bättre väder....


Vi hade tänkt att tanka gasol i Burg men när vi kom dit på fredagseftermiddagen hade dom redan stängt. Det var bara att övernatta i Burg. Den här ställplatsen är väl inte den bästa men den fick duga.


Sist vi var här fanns inte den här stationen, undrar var dessa tåg går?


Som vanligt på vår väg söderut övernattade vi även i Greven men därifrån blev det inga kort tagna, men dom flesta känner nog till detta förträffliga ställe. Där träffade vi flera svenskar som lika som oss var på väg söderut mot Spanien.

Nästa stopp blev i Moseldalen, den här gången i Wintrich där vi inte varit förut. Bilden är tagen genom rutan i bilen så kvaliten är inte den bästa men en fin utsikt var det.


Det var en stor ställplats som  låg precis vid floden, det kostade 8 euro inklusive el och tömning, vatten kostade extra. Dusch och toalett fanns vid platsen.

Sen for vi till Beaune där vi står nu. Det är en municipalcamping som ligger bra till. Det finns inte så många platser för stora fordon men vi lyckades ändå få en plats, otroligt ändå hur många fordon som är på väg.


Imorgon åker vi vidare mot Millau, få se om vi övernattar nere i byn?

9 kommentarer:

 1. Burg, Greven, Wintrich och Beaune - om ni bara visste vad sugna vi blir när vi läser detta och kikar på era bilder och vet att ni är på väg till sommarvärme i Benidorm. Tempen där pendlar mellan 27-31 grader i skuggan och med en nattemperatur på 17-19 grader, men det har ni säkert redan koll på !
  I Södertälje just nu (kl. 21.00) är det hela 5 grader...
  Vi önskar fortsatt trevlig resa !

  SvaraRadera
 2. Härligt att vara på väg! Mycket regn i början av ert inlägg, men det ser ju ut att gå mot rätt håll! ;)

  SvaraRadera
 3. Roligt att läsa att ni kommit så långt och att allt går bra trots framruteproblem. Vi syns i Benidorm...
  Ha en trevlig fortsatt resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att läsa er blogg och se att ni är på resa nu-
   http://carthago.bloggagratis.se/

   Radera
 4. Härligt att vara på väg! Här nere är det toppenväder nu :-)

  SvaraRadera
 5. Hänger med er via bloggen. Fortsatt trevlig resa.

  SvaraRadera
 6. Vi önskar en trevlig resa. Vi hjälper till att underhålla Sverige så länge ni är borta.

  SvaraRadera
 7. Blir verkligen sugen. Om någon vecka borde vi vara på G efter att haft ett servicestopp i Örkelljunga den 18:e.
  Ha dé gott!

  SvaraRadera
 8. Önskar er en trevlig och skön resa ner till värmen, hoppas ni får bättre resväder än detta regnande.

  SvaraRadera