Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 16 oktober 2012

På plats i Benidorm

Efter att vi övernattat i Beaune åkte vi vidare mot Millau. Bron är otroligt imponerande. Vi åkte först ner till ställplatsen som ligger centralt i Millau men som vi befarade var det mycket bilar där och de få platser som vi kan stå på var redan upptagna. Tidigare har vi fått tips om att man kan stå på första rastplatsen efter betalstationen till bron. Vi har inte vågat åka ner dit förut eftersom det finns en skylt som säger att det är förbud för lastbilar över 3,5 ton att åka ner dit. Men det visade sig att det är en stor rastplats med särskilt märkta platser för husbilar och bussar.


Här hade dom ställt ut en av domkrafterna som man använde när man byggde bron. Med hjälp av den sköt man ut bit för bit av bron.
Det kändes inte så kul när det visade sig att vi blev ensamt ekipage som övernattade på parkeringen. Men som tur var gick det bra den här gången.


Nästa stopp hade vi planerat att göra i Platja d' Aro. De koordinater som fanns i Border Atlasen visade sig inte stämma men efter lite letande hittade vi platsen ändå. Det fanns gott om husbilsplatser. En till svensk hade parkerat där straxt före oss och det visade sig vara en av bloggarna som jag brukar läsa nämligen Inger och Ingemar.


Det var gångavstånd ner till playan, men där var det ganska öde. Det mesta verkade redan vara stängt för säsongen.


Det kostade inget att stå på ställplatsen under lågsäsong. Det fanns vatten och tömning men ingen el. Här håller Anders på med servicen inför nästa etapp.


Vi hade planerat att stå på den stora grusparkeringen i Peniscola, gissa om vi blev snopna när det visade sig att den var stängd. Vi tänkte då åka till en annan ställplats som vi fått tips om tidigare men vi hamnade lite fel och åkte in på en ställplats som låg ihop med en camping. När vi sedan promenerade längre upp på gatan så hittade vi den andra ställplatsen och den såg mycket trevligare ut, men då orkade vi inte flytta på oss eftersom vi redan var incheckade. I Peniscola fick vi en riktigt läskig hagelskur, vi var rädda för att det skulle bli märken i bilen men den klarade sig.


Vi åkte sen vidare mot Benidorm och tänkte ligga ett par dagar på ställplatsen Los Limbos som ligger mellan Albir och Benidorm men den var stängd. Det har ju varit lite krångel med den tidigare då den varit stängd i perioder.

Nu har vi äntligen landat på camping El Raco. Det fanns inte många lediga platser när vi kom i fredags och vi var därför tvungna att parkera på en plats vid ett träd. Men redan samma dag fick vi nys om en plats med sol hela dagen. Den skulle bli ledig på söndag så den bokade vi och där står vi nu.


Vi har nära upp till poolen och restaurangen som man ser här i bakgrunden.


Vi har redan hunnit med några cykelturer ner till playan. Det är fullt med folk men inte så många som badar.


På Tiki Beach är det fullt drag, Alonso tycker att det är för stökigt så vi väljer lite lugnare ställen.


Vi har redan träffat på flera gamla bekanta här, både bloggare och inte bloggare. Imorse var det lite svalare på morgonen, bara runt 13 grader, men så fort solen kommer upp bakom bergen blir det varmt igen. Idag har vi tänkt ta oss en lite vespatur.

8 kommentarer:

 1. Låter underbart att få komma ner till sol o värme,vi kommer när "Drömvinsten" slagit in !!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera
 2. Välkommen "hem" !
  Det måste väl nästan kännas så för er som varit i Benidorm ett antal gånger.
  Märkligt detta med Los Limbos, men ni har ju hittat ett bra alternativ i camping El Raco - var det där ni bodde i fjol ?
  Vi har fått ett tips av den norske bloggaren Frank (Franks husbilsblogg), som just nu befinner sig i era trakter. Han bor på ställplatsen "Camper Park Orange Grove" i Altea, som han är mycket nöjd med.
  Priset är 11 Euro per dygn (om man stannar minst en månad) inkl. obegränsat med el (6 amp säkring). Dusch med varmvatten, wc, swimmingpool, vatten in och ut samt wifi ingår även det i priset.
  Önskar man tomt med eget vatten och avlopp samt 10 amp säkring i stället för 6 amp, så tillkommer 3 Euro per dag.
  På ställplatsen finns även tvättmaskiner och torktumlare, som kostar 3 Euro att använda.
  Tilläggas skall att tomterna är stora och markerade !
  Vi önskar er en skön vistelse där nere med massor av sol och sköna ute-sittar-kvällar !


  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att höra om ytterligare ställplatser, den visste vi inte om. Vi väljer nog ändå camping El Raco, fördelen är att man bara kan gå ut på gatan så är man nära allt. Vi betalar 14,40 per dag då ingår visserligen bara 2 khw el men vi kör det mesta på gas som är ganska billigt. Det är även så skönt att man verkligen kan boa in sig på sin tomt när man ska stå länge.

   Radera
 3. Det skall bli kul att följa er i vinter när snöstormarna yr mot oss här i kalla Norden.
  Njut och ha det gott.

  SvaraRadera
 4. Det ser så härligt ut så vi blir avundssjuka! Ska bli roligt att följa er.
  Vi har något år kvar till pension och då ses vi kanske där nere :)
  Må så gott i värmen!!

  SvaraRadera
 5. Vad jag längtar! Men i morgon far vi till Trelleborg för att ta oss till Rostock och så vidare söderut. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 6. Så då kom ni till slut till Benidorm samma dag som vi åkte hem. I måndags var det 24 gr i havet och poolen så visst vågar ni bada! Ha det så bra. Jag längtar redan tillbaka!
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 7. Härligt! Vi får njuta av er och andras bloggar under några år till... sen får vi förhoppningsvis uppleva det ni upplever! Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera