Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 19 mars 2013

Hos Concorde...

Idag anlände vi till Concordefabriken inför vårt verkstadsbesök.

Ankomsten blev en riktig rysare. Anders och jag hade suttit i husbilen och skojat om att dom på fabriken skulle säga att vi inte hade någon bokad tid, efter allt dividerande om tider vi haft med Forsberg. Gissa vad dom sa när vi anmälde oss "det finns ingen bokad tid för er". Nej det är inte sant tänkte jag och höll på att svimma. Jag sa att Forsbergs hade ringt och bokat tid för 10 veckor sedan, dom undrade då vem som dom pratat med och det visste naturligtvis inte jag. Jag sa att vi åkt från Spanien vid denna speciella tid för att passa den bokade tiden den 20:e mars och dom skakade bara på huvudet. Jag höll på att gå upp i limningen. Till slut bad jag att dom skulle söka på vårt reg.nr och då helt plötsligt fick dom träff, tiden var bokad i den förra ägarens namn. Gissa om en sten föll från mitt hjärta.


Imorse åkte vi från den mysiga staden Kitzingen. Dom har en fin ställplats precis vid floden, där har vi varit flera gånger, den här gången var dock vädret inte med oss. Går man över den gamla bron kommer man direkt in till centrum med många affärer och restauranger.


Sedan vi var här första gången har dom flyttat ställplatsen och gjort jättefint på promenaden/cykelvägen vid floden. Det finns många permanenta bänkar och soffor där man kan ligga och sola fina dagar.


Där den gamla ställplatsen låg har man byggt ut ett trädäck med solmöbler.


Den nya ställplatsen har man flyttat lite längre ifrån den gamla bron. Det finns vatten, el och tömning vid platsen.


Nu står vi på ställplatsen bredvid Concordefabriken, där finns vatten, el och tömning. Som ni ser är inte vädret med oss nu heller, riktigt blött och smutsigt. Som tur är har vi i alla fall inte haft något vinterväglag ännu, det har varit plusgrader hela tiden, vi hoppas att det håller i sig.


Nu väntar en jobbig dag imorgon när bilen ska in för byte/justering av vindrutan. Det ska i alla fall finnas en restaurang i byn dit vi kan gå och äta lunch och där även hundar äv välkomna. Vår lilla kisse får tillbringa dagen i sovrummet i bilen där hon har tillgång till både kisslåda och mat, men kanske inte så roligt för henne men det måste gå. Hoppas att det inte tar så lång tid för verkstan.

6 kommentarer:

 1. Men stackars vänner, det är sådant som inte får hända. Skönt att ni fick rättsida på det. Stanna nu i Tyskland och kör inte hem i detta vintersnöoväder som vi har just nu. Kram.

  SvaraRadera
 2. Håller med Matts, åk inte hem i detta oväder som råder i gamla Svedala. Men det var ju nästan lite otäck att era mardrömsscenaion höll på att slå in. Då gäller det att behålla fattningen och inte brusa upp. Fördelen i Tyskland är ju att man nästan överallt får ha hunden med sig. Det gillar vi också. Ta det nu lugnt och njut av tillvaron där det inte är snö och kallt. Ha det så bra! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 3. Vi håller tummarna att ni får en ruta som "passar" in där den ska sitta! Inga mer läckage!Så önskar vi er en behaglig resa hem till Ljusterö och hoppas att snön smälter innan ni dyker upp.......Kram

  SvaraRadera
 4. "Det finns ingen tid bokad för er"...
  Det svaret har vi, konstigt nog, endast fått på bil- och husbilsverkstäder !
  Egentligen ganska märkligt - aldrig hos någon tandläkare eller läkare utan alltid hos någon verkstad !

  Vårt råd är också att ta det lugnt under hemresan och inte stressa hemåt. Just nu (onsdag kl. 09.00) skiner solen från en klarblå himmel, men i eftermiddag kommer det att bli stora problem i trafiken i hela vårt område runt Stockholm med kraftigt snöfall och hårda vindar. Från lördag kommer dock ett kraftigt högtryck in över södra Sverige med sol och plusgrader.

  Vi önskar er fortsatt god tur !

  SvaraRadera
 5. Usch vilken mardröm! Men tur att dom hittade er bokning trots allt...

  SvaraRadera
 6. Inget vidare, tur att det ordnade sig till slut.

  Kör försiktigt hemåt!

  SvaraRadera