Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 5 mars 2013

Nu följer en jäkligt orolig tid...

Fy sjutton nu skulle jag vilja fly bort ett tag med Alonso. Dom förbaskade larverna har börjat trilla ner från pinjeträden. Anders stötte på dom första på trottoaren alldeles utanför campingen, dom flesta verkade döda men en levde och den trampade Anders ihjäl. Jag får frossbrytningar bara jag tänker på dom, kommer säkert att ha mardrömmar inatt. Hoppas för guds skull att Alonso inte börjar nudda någon.


Här om morgonen hade vi den här utsikten från fönstret, snö på dom höga bergen.


I morse såg det ut så här på vårt husbilstak, hela taket var täckt med röd sand efter regnet inatt. Är det måhända sand från Sahara? Hela campingen fick jobb med att tvätta bort sanden från bilar, husvagnar, bord och stolar. Men det kanske har varit i onödan för nu har det börjat att regna igen, hoppas bara att regnet inte  innehåller den förbaskade sanden för i så fall är det ju bara bra om det spolar rent lite grand.


På våra promenader brukar vi ofta hitta dessa installationer utefter trottoaren, undrar hur dom klarar sig i regnet? Tänk om något barn skulle få för sig att pilla här, de sitter i lagom höjd för barn, vad skulle hända då?


I fredags var det åter dags för Alonso att gå till Groomern. Han ser lite fundersam ut här, tänker nog att vågar jag gå dit igen, kanske blir jag utbytt som förra gången?


Man kan nog säga att han har lite av "Spindelmannen" i sig men i stort sätt är han trollet Alonso även efter den 3 timmar långa pärsen hos Groomern. Under tiden fick i alla fall vi en trevlig stund vid middagen med Maggan och Leif.


Idag fick Maggan och Leif besök av bekanta, även vi har träffat dom för flera år sedan. Vi fick en trevlig pratstund tillsammans.

Nu hoppas vi på bättre väder, enligt prognosen så lovar dom fina dagar framöver. Vi håller tummarna för att prognosen stämmer.

7 kommentarer:

 1. Larverna? Kan inte receptionen spruta där dom finns, dom måste få veta hur farliga dom är för hundar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inge sett några på träden inne i campingen. Men det otroliga är att dom finns i en av hundrastgårdarna men där går vi inte för där är i alla fall så ofräscht. Men problemet är på gatorna, där får man nu hela tiden titta var man sätter sina fötter. Jag vet inte hur länge dom är och kryper på gatorna. Det värsta är att dom även finns längre norrut, även i Frankrike så det dröjer nog länge innan jag kan slappna av när vi är på väg norrut. Nackdelen med att vara söderut nu. Har ni inte sett några där ni är?

   Radera
  2. Verkar inte finnas här, inga pinjeträd, säger Barbro o Kjell som är här nu med sin vovve ( King Charles) dom vet att larverna finns i Torre del mar där man sprutade för fullt.

   Radera
 2. ja vi fikk vaska rød sand av husbilene her oppe på orange grove også.Har aldri sett så mye rød sand noen gang.vi får håppas at det inte blir i natt også

  SvaraRadera
 3. Oj larver också, det kände jag inte till, fy så hemskt. Sanden på taket är inte att leka med den heller. Jag hade inte lätt att få taket rent i somras, trots körning i skyfall i upp till tio dagar. Kram.

  SvaraRadera
 4. Har hört av andra bloggare om de här larverna och hur farliga de är för hundar. Men är det inte ganska kort tid som de är just larver. Brukar de inte bli fjärilar ganska snabbt. Men förstår att det är oroligt. Herregud man är ju förätit om sin hund och vill inte att något skall hända. Men trimningen blev väl bra den här gången, han ser ju så söt ut. När börjar ni dra norröver igen? Som vi skrev så har våren ännu inte kommit så det är ingen brådska alls. Det går sakta, tyvärr. Vi ger oss snart neråt för att hämta hem den riktiga våren. Nu är vi trötta på kyla och snö. Ha det så gott! 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har googlat om larverna men hittar ingenting om hur länge dom är just larver innan dom blir fjärilar. Trimningen blev lite bättre än förra gången, dom lämnade kvar lite mer päls nu. Inom några dagar åker vi nog norröver igen, vi ska vara på Concordefabriken den 20 mars. När vi åker härifrån beror lite på vädret. Ha det så gott ni med och vi får hoppas att våren snart kommer till Sverige.

   Radera