Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 22 mars 2013

Så sakteliga norrut...

På torsdagsförmiddagen åkte vi vidare norrut till Fulda, vi åker korta etapper för att inte komma till Sverige för tidigt eftersom vädret inte verkar vara något vidare där. Ställplatsen i Fulda ligger bra till och har den service man behöver. Det är egentligen en allmän parkering men där får även husbilar parkera. En del av parkeringen har riktigt fina platser för husbilar och det finns elstolpar utplacerade lite varstans. Vatten och tömning finns på platsen men det kostar extra för vatten och tömning av toa. Att parkera husbilen kostade 5 euro som betalas i en automat. 


Till kvällen kom det några till husbilar som parkerade för natten. Vi har varit här vid varmare årstider och då har vi promenerat till den gamla delen av stan som är mycket sevärd. Den här gången nöjde vi oss med att promenera till dom stora grönområdena, som ligger granne med ställplatsen, där Alonso kunde springa lös.


Den här skumma husbilen såg ut att vara långtidsparkerad här, vi såg dock inte till några människor.


Imorse åkte vi ytterligare en kortare etapp till Göttingen. Det är en perfekt ställplats som vi varit på flera gånger tidigare. Det är jättefina platser med el, vatten och tömning finns. Det kostade 9 euro per natt, vatten kostar extra och elen kostar 0,50 euro per kwh.


Precis utanför ställplatsen finns en stor badanläggning med äventyrsbad och på sommaren även utomhuspool, där finns också restaurang. Alldeles intill finns ytterligare en restaurang och ett jättefint bageri. Samma som tidigare valde vi att endast ta Alonsopromenader i omgivningarna, när det varit behagligare väder har vi promenerat in till gamla delen av stan som har många affärer och restauranger. Den här ställplatsen kan vi verkligen rekommendera.


Det här var första gången för den här vintern som Alonso och Simone fick känna på hur det är att gå i snö igen. Alonso var förvirrad och gick och nosade i snön och undrade vad det här var för något. Simone verkade mer cool och tänkte nog att fy sjutton ska vi vara hemma i snö igen?

Peppar, peppar så har vi ännu inte haft något vinterväglag att tala om, men det kommer väl kan jag tänka mig. Idag åker vårat Supermotogäng till Italien för träning på några av deras banor, hoppas verkligen att dom får ett bra åkväder.

I helgen går det andra Formel 1 racet för säsongen. I det första racet visade verkligen Ferrari att dom är med i täten då Alonso kom tvåa och Massa kom fyra, Kimi Raikonen vann vilket också var skitkul. Få se nu om Ferrari kan hålla täten i Malaysia, det finns stor risk för regn som alltid där. Imorgon blir det morgonkaffe till kvalificeringen, sen åker vi vidare norrut igen, kanske till Travemünde, vi får se.

9 kommentarer:

 1. Ta det väldigt lugnt, lagom att komma hem till Midsommar!
  Vi har vargavinter!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Ni gör helt rätt i att ta det lugnt! Vintern verkar ha bestämt sig för att stanna kvar i år.... :(

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Lennart, vänta minst till efter påsk innan ni fortsätter upp till detta vinterlander där ett högtryck har bitit sig fast rätt ordentligt.

  SvaraRadera
 4. Snö... Jobbigt när man ska campa. I alla fall för oss som har tält ;-)

  SvaraRadera
 5. Det finns absolut ingen anledning att åka långa jobbiga etapper för att komma hem till den nya istiden som har kommit även här i södra Sverige. Hela Sverige är snötäckt, vilket är ovanligt. Det sa de på nyheterna ikväll. Alla mätstationer i hela Sverige har minusgrader! Hemskt, inget att stå efter. Vi sticker neråt till påsk och hämtar våren som vi hoppas kommit då. Var rädda om er. Trevlig helg kram 3 M

  SvaraRadera
 6. Vi är själva ute och rullar men känner en bra trygghet i vinterhjulen som ligger på. Just nu står vi på ställplatsen i Mantorp, minus nio ute och plus tjugotvå inne. Stanna där ni är ett par veckor till. Kram.

  SvaraRadera
 7. Stanna där ni är eller vänd söderut en stund till, om ni inte längtar hem till snön och kylan. Natten som gick hade vi -13 grader, just nu solsken men kallt o blåsigt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Skönt att det ordnat sej med rutan. Vill ni ha värme ett tag till, så vänd om söderut - här hemomkring är det hur kallt som helst! Ha´de´

  SvaraRadera
 9. Hej, ni har det gött och härligt att husbila!
  Här är det vintrigt och kallt även om jag såg ett vårtecken idag på Bellas och min soliga promenad. Tussilago! Men kalla nätter :-/

  SvaraRadera