Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 17 mars 2013

Några riktiga ruggiga dagar

Tisdagen den 12:e var det dags för avfärd från camping El Raco, denna gången för andra gången i år. Det kändes ganska vemodigt efter att ha bott där så länge. Kvällen innan plockade vi in allt och parkerade bilen på tvärsan för att kunna packa upp cyklarna i bak på bilen.


Några dagar innan hade vi passat på att äta lite tapas för att ta farväl av Maggan, Leif och Nils. Alonso hade naturligtvis tagit plats under bordet.


Första stoppet hade vi planerat till ställplatsen La Volta i Peniscola. När vi kom dit så såg det "knökfullt" ut, vi tyckte inte ens att det var någon idé att fråga om plats. Istället åkte vi tillbaks till camping Vizmar, som vi precis passerat innan, där vi såg att det fanns plats, dom har en yta lite bredvid campingen avsedd för husbilar. Den platsen ser väl inte lika roligt ut som La Volta men den duger gott för en övernattning. Lite roligt var det att se hur tyskarna flyttade sina bilar, vart efter det blev mer och mer bilar, så att dom kunde bre ut sig och slippa grannar för tätt inpå sig. Det är ett fenomen som vi sett ganska ofta hos tyskarna, dom vill ha space omkring sig och nåde den som ställer sig för nära.


Granne med campingen är en tomt som ser himla skräpig ut, där gick både hästar och hundar. Rätt som det var blev det ett himla liv och då "rastade" dom hästarna som galopperade runt bland allt skräp och bråte, det skulle ha varit i Sverige det, då hade dom nog blivit anmälda för vanvård, men tyvärr så ser man ofta liknande i Spanien.

Vädret i Peniscola inbjöd inte till några längre promenader, det var kallt.


Nästa dag åkte vi mot Barcelona, då var det ett himla oväder. Det spöregnade och blåste på vägen till och runt Barcelona, man såg inte många meter framför sig. Tillsammans med den intensiva trafiken tyckte jag, Birgitta, att det var riktigt ruggigt, satt bara och längtade tills vi passerat Barcelona.

Till slut kom vi ändå fram till Platja d´Aro. Vid den här tiden på året står man där gratis, vatten, avlopp och tömning av toa finns, promenadavstånd till affärer och playa.


Det blåste fortfarande och var kallt men vi gick ändå en promenad ner till playan, där var som vi förväntade oss folktomt. Har väldigt svårt att förstå såna som står här på vintern, hur kul kan det vara? På natten hade vi svårt att sova på grund av den kraftiga blåsten.


Därefter åkte vi mot spanska gränsen och då började det riktiga otäcka. Det blåste utav bara sjutton. Vi ett tillfälle kom en kastvind som förflyttade bilen i sidled, och då väger ändå vår bil 6 ton. Anders var helt övertygad om att vi hade fått framhjulspunka för så kändes bilen. Som tur var var vi nästan jämsides med en parkering och körde in där, men efter att Anders kontrollerat bilen så var allt ok. Det var nog den värsta vind vi varit med om.

Nu var vi lite oroliga över hur det skulle bli att åka motorvägen över spanska gränsen, skulle vi istället välja att åka lokalt, men efter noga övervägande bestämde vi oss för motorvägen. Som tur var blev det mindre blåst när vi kom över gränsen och ner mot Frankrike.

Nästa stopp hade vi planerat till Palavas les Flots, det är en kanonställplats som vi varit på många gånger. Det fanns inte så många lediga platser men vi hittade ändå en ganska bra plats. Vädret inbjöd inte till några längre promenader, det var visserligen sol men kallt och blåsigt.
 

Utsikt åt ena hållet....


utsikt åt ett annat håll....


Färden fortsatt sen norrut och nästa stopp blev vid fågelparken straxt innan Bourg en Bress, där har vi också varit flera gånger, en bra plats för övernattning på deras parkering. Det som var nytt för i år var att man satt upp skyltar om att parkeringen endast var avsedd för gäster till fågelparken och att övriga skulle åka vidare till en camping i närheten. Förmodligen har man väl missbrukat parkeringen för annat än övernattning.


Parkeringen är väldigt stor och det finns både en asfaltsdel och en del på grus och gräs, där står man himla fint. Det finns ingen service annat än att man kan tömma toa på ett visst ställe.


Sist vi var här såg vi också ett storkpar i detta träd.


Nu tyckte dom nog att boet var färdigbyggt och det var dags för små bebisar, då var det dags för detta.


Efter en lugn och skön natt åkte vi vidare norrut mot ställplatsen i Baume les Dames, en kanonplats.


När vi kom dit fanns det många lediga platser men fram mot kvällen blev det så gott som fullt. Klockan 18.00 kom "madamen" som skulle ta betalt, henne har vi träffat tidigare. Hon är inte lätt att tas med, gör man inte som hon säger blir det inte nådigt, hon tämjer till och med tyskarna.


Nu står vi på en ställplats i Bad Schönborn i Tyskland och planerar nu för en sakta färd norrut till Concordefabriken för att byta/fixa till framrutan. På vägen hit fick vi lägga wettexdukar i fram för att hålla ordning på vattnet som rann innanför rutan när det regnade på autobahn. Hoppas nu bara att fabriken får till det och att vi slipper regn på insida av framrutan.

Hitills har vi klarat oss ifrån vinterväglag, det har varit plusgrader och vi har bara sett lite snö vid sidan av vägen, hoppas att det håller i sig. Vi pratade med en tysk i morse som hade kommit från Bremen och han sa att det snöat men att vägarna varit snöfria. Vi håller tummarna för att vi slipper vinterväglag.

6 kommentarer:

 1. Vi tänker på er hela tiden o hoppas ni ska slippa vinterväglag, tyckte det såg hoppfullt ut på dagtid i väderrapporten i dag sönf 17/3. Anders är en god förare, det kommer att gå bra, liksom att vi har förtroende för Concorde teknikerna som fixar framrutan åt er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dom uppmuntrande orden, hitills har vi sluppit vinterväglag. Nu på morgonen är det plus 5,5 grad och mulet. Kram på er.

   Radera
 2. Ni verkar ha haft en härlig tid i värmen och kunnat njutit ordentligt.Välkomna hem upp till våren! Ja det ska väl bli det, så småningom, men idag yr snön omkring, 10cm kom det natten som var!
  Vill passa på att fråga ang eran katt, måste man besöka veterinär, när man kör mellan länderna? När man ska in igen till Sverige? Vi har våran katt Nogger, som är 12 år, men han har aldrig varit med utomlands. Vi funderar på att ta honom med i år.
  Kram och hoppas ni slipper snön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående katten så måste jag erkänna att jag inte vet dom olika ländernas regler, bara Sveriges regler. Det jag vet är att man måste ha ett pass för katten och att den måste vara rabiesvaccinerad och antingen vara chipmärkt eller om man har en äldre id.tatuering. När man åker in i Sverige behöver man inte gå till någon veterinär, det ändrades nyligen, förut var man tvungen att gå till veterinär för att avmaska men det kravet är som sagt borttaget. Vi har kommit underfund med att det är mycket lättare att ta med sig katt i husbilen för dom har ju låda och man behöver inte tänka på rasttider som man hela tiden måste tänka på med hund, så vi kan rekommendera att ta med eran katt. Kramar från oss.

   Radera
  2. Tack snälla du för ditt svar, då ska vi sätta igång med vaccineringen.
   Kram

   Radera
 3. Det blev ganska tuffa etapper för er med regn och blåsväder. Men som tur är har ju allt gått bra. Concordefabriken är ju jättenoga med sina jobb så vi tror inte ni behöver oroa er överhuvudtaget. Visst är det skönt att det är så mycket lättare med våra husdjur nuförtiden. Vi hade flera veterinärer i norra Tyskland som vi alternerade mellan beroende på var vi var i Tyskland vi var. Det gick ju bra, men var alltid något man var tvungen och tänka på. Nu är det lättare och vi har ju vår hund med jämt. Roligare så. Var rädda om er. Kram 3 M

  SvaraRadera