Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 20 mars 2013

Kommer ni ihåg det här?

Kommer ni ihåg den här rysaren förra året, vi skulle byta framrutan som vi hade fått en spricka på, Forsbergs  klarade inte av att montera rutan, rutan passade inte. Vi försökte få en tid på Concordefabriken när vi åkte ner till Spanien men se det gick absolut inte. Vi var tvungna att boka cirka 8 veckor innan. Vi bad Forsbergs beställa tid i god tid, 10 veckor innan vi skulle passera fabriken i Tyskland. När Forsbergs ringde sa dom att nej det finns inga tider förrän i maj, jag höll på att gå i taket. Till slut fick vi ändå en tid 20 mars.


Nu är äntligen rutan justerad/anpassad till bilen och resultatet ser perfekt ut och dom har lovat att det inte finns någon chans att det ska läcka in, vi hoppas att det stämmer. Nu vill vi bara glömma denna tid och får för jösse namn hålla tummarna för att vi inte får något nytt stenskott, peppar peppar.

Den blev en lång väntan idag, att fixa till rutan tog hela dagen, som tur är har dom ett rum med ett litet pentry  där man som kund kan vänta medan bilen är på verkstad. Under tiden tänkte jag ta lite kort på bilarna i utställningshallen men jag gav upp eftersom dom inte fick plats i bild och då valde jag ändå inte de största bilarna.


Vi lunchtid bestämde vi oss för att gå till byns Gaststätte för att äta, det var en upplevelse. I dörren mötte vi en lång kutryggig man med käpp, han såg ut som en stor "ringaren av Notre Dam". Jag tog för givet att det var en kund men det visade sig att han tillhörde stället, kanske var det ägaren? Vägg i vägg låg en köttaffär där dom sprang emellan med korvar och dylikt, ibland bar dom i händerna och en gång bar dom något i koftan så där som man brukar göra när man hittar svamp i skogen och inte har något att bära i. Det var tydligen samma ägare till affären och matstället, man hade även övernattningsrum. Servitrisen hade också lite svårt att gå, kanske var det frun i huset. Inredningen var ganska spartansk, naturligtvis tillät dom att Alonso fick följa med in, undrar vad svenska hälsovårdsmyndigheter skulle sagt om det här stället.


Man hade pyntat ordentligt inför Påsken.


Vi åt Jägarschnitzel med sallad och pommes frites och det smakade jättegott och personalen var jättetrevlig, portionerna var ordentligt tilltagna som dom ofta är i Tyskland och jag orkade så klart inte äta upp. Hade jag varit i Sverige så skulle jag nog inte gått in på ett ställe som såg ut som det här, men ofta är maten jättegod.

Vädret har idag varit omväxlande moln och regn men plusgrader. Imorgon åker vi nog sakteliga vidare mot ställplatsen i Fulda.

5 kommentarer:

 1. Kanonbra att det blev fixat! Tänk tanken 300 (!) Concorder i den lilla byn till Himmelfahrts helgen ska det bli ;-)

  SvaraRadera
 2. Ni skall bara veta hur glada vi är att ni har fått er ruta inmonterad och vi är ännu gladare när ni till sist gillade vår favoritrestaurang!!
  Vi kom hit idag21 mars kl 11.39 om man skall vara exakt.
  Gissa vilket besked vi fick trots bokning i november!!!!!
  På grund av sjukdom så kunde dom inte hjälpa oss!
  Med fasa bävade jag för Åkes reaktion med tre strokar under vintern! två på vägen hit!!! Med medlande så fick vi hälften av punkterna lovade..som skall göras på måndag!! Nej, det här gör nog att man kan börja kasta ögonen på andra fabrikat av husbil trots att det tar emot,,,,så håll tummarna för oss på måndag....Kramizar till er alla 4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tror inte det är sant, då hade vi tur då som fick vårt gjort. Håller tummarna för att allt går bra och att Åke håller sig kry. Många kramar från oss.

   Radera
 3. Skönt att det fixat sig med er framruta. Det är väl konstigt att det skall vara så omöjligt att få saker och ting att fungera på en husbilsverkstad. Tänk hur vi höll på och bråkade med vår leverantör. Det gick så långt att vi ville lämna tillbaka bilen för alla fel. Vi har fått byta badrumsgolvet två gånger och nu har garantin precis gått ut. Men vi fick förlängd garanti pga. Felen som varit. Nu har vi kvar att byta alla luckorna för de var fuktskadadade vid fuktmätningen. Alltid något. Vi kommer aldrig mer att köpa Dethleffs, tyvärr. Men dyra grejor ska bara fungera tycker vi. Det här med restaurangen har vi upplevt många gånger i Belgien. Man undrar hur de får tillstånd så är det en smaksensation. Så man får nog sluta och titta med våra kritiska ögon, hoppas nu allt blir bra med reparationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man skulle nog prata mer om bristerna som finns på husbilarna så kanske det skulle bli någon ändring så dom kollade kvaliten innan dom lämnade ifrån sig bilarna från fabrikerna. Men jag tror tyvärr att folk inte gärna vill skylta med att dom fått ett dåligt exemplar. Håller med om det där om restaurangerna och Sveriges inställning, allt ska ju regleras så in i norden hos oss, vi ska ju alltid vara bäst, tror vi.

   Radera