Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 3 mars 2013

Nu är vi riktigt hemma...

Sen vi kom till Benidorm förra lördagen har det varit ganska dåligt väder. Det var omväxlande regn, blåst, en hagelskur och åska. Det klarnade upp en eftermiddag så vi kunde ta en promenad ner till playan, det blev en riktig långpromenad.

Igår hade vi sett en plats som blev ledig, det var platsen bakom vår gamla plats. Den var mycket soligare än den som vi nu hade fått. Vi beslöt oss för att flytta till den idag, men på morgonen när Anders var ute och rastade Alonso fick han se att vår gamla plats var ledig och snabbt var jag upp till reception och frågade om den var ledig och som tur var så var den det. Så nu står vi alltså på den plats som vi tidigare stod på i 3,5 månader. Det blev pussar och kramar från grannarna när vi kom.


När vi åkte ifrån våra kompisar i La Manga fick vi med oss en hel last med engelska korvar. Våra kompisar hade köpt dom när dom skulle ha ett grillpartaj men hade blivit grymt besvikna på korven som inte uppfyllde deras förväntningar. Dom frågade därför om vi ville ha korven och Anders som är ekonomisk av sig, vill inte att något ska gå till spillo, tackade ja. Anders tycker att korven är helt ok, till och med bättre än de korvar man får vid den engelska breakfasten, jag däremot äter den inte. En som däremot är stormförtjust är Alonso som glupskt äter korven. Alonso sänder en hälsning till Krister och Lisa och tackar för korven, få se hur fort han ledsnar på den, vi har ju ganska mycket av den i frysen.


Nej tacka vet jag den middagen som vi blev bjudna på av Maggan och Leif på den familjära restaurangen "Pepparmill" tvärs över gatan, den var smarrig. Vi passade på att gå ut och äta när Alonso på nytt var hos "Groomern", men resultatet av det får ni se senare.


Igår var det jättefint väder vi bestämde oss då för att cykla ner längs playan till tapasbaren i gamla stan. Vi har länge längtat efter deras tapas. Det var mycket folk som strosade på promenaden.


Det är roligt att se att det mitt bland hotell och lägenhetskomplex finns en del små villor bevarade.


På tapasbaren var det full fart, de flesta verkade vara spanjorer. Vi åt varsin tapas med lax och skaldjursröra och varsin med en bit fläskfilé, chevréost, stekt ägg och torkad skinka, dom smakade smaskens. I taket på tapas baren hänger en massa skinkor på tork.


På vägen tillbaks hem stannade vi för att ta en öl och njuta av havsutsikten, då fick vi även njuta av dessa akrobater från första parkett.


På Tiki Beach bredvid var det full fart, det märks att säsongen börjat på ny kula igen.


Tänk att den härliga dagen inte kunde få sluta lika mysigt. När vi cyklade förbi Villasol, som vi oftast cyklar förbi när vi varit nere i stan, möttes vi av denna syn. En bil hade voltat och låg på taket i diket. Räddningspersonal kröp omkring i bilen för att ta hand om skadade. Vi vet att just den här platsen är väldigt olycksdrabbad, vi har svårt att förstå hur man mitt på dagen på en väg med hastighetsbegränsning lyckas med att volta.


Det här är korsningen med vägen som går in genom camping La Torreta, i närheten där inträffade olyckan och man ser av vägräckena att döma att det ofta är olyckor där.


Inatt hade jag svårt att sova, såg olyckan framför mig och mådde dåligt.

Idag har det varit ganska bra väder och temperaturen har rört sig runt 15-16 grader i skuggan. Nu blir vi nog här i alla fall en vecka till innan vi åker vidare norrut.

4 kommentarer:

 1. Så härligt att vara "hemma" igen. Vi är nu borta från Spanien och utforskar Portugal. Vad vi hitintills har sett ger oss mersmak. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Det är väl härligt att man "kan bo in sig" så att man känner sig riktigt hemma. Det har säkert att göra med att man lär sig vissa rutiner och tar bestämda turer när man är ute och rör på sig. Så har man sina prylar kring sig som gör att känslan blir mera påtaglig. Det att du mådde dåligt efter att ha sett olyckan är väl inte så konstigt. Klart att man tar åt sig när man inte ens vet hur det gått för de inblandade. Det kallas för att man bryr sig. Sluta inte med det. Det är en fin sida som man skall vara rädd om. Det kommer säkert att kännas bättre när du vet hur det gick, så fråga i närheten eller i receptionen, de vet säkert.
  Ha det nu så skönt den resterande tiden, än är det snö kvar här i Sverige, så det hastar inte! 3 M

  SvaraRadera
 3. Sköönt när man återkommer till sin favo-boplats, blev ju ett lyckat avslut på Benidorm övervintringen! La Torreta vägkorsningen är hemsk. Vi bodde ju ett par vintrar på Villa Sol bakom häcken intill den vägen, otaliga däckskrik hörde man dygnet runt, mycket jobbigt o vi återvänder aldrig mer till den campen pga av det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man fattar inte varför dom inte gör något åt den vägen. Hur många ska få sätta livet till innan nåt händer?

   Radera