Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 30 maj 2010

Rheindalen - Bacharach

Igår eftermiddag cyklade vi i Bacharach. Det fanns en massa riktigt gamla fina fackverkshus. Längs sluttningarna finns det dessutom en massa gamla borgar. Naturligtvis måste vi stanna vid en vinkällare och smaka på ett jättegott vitt vin. Vi tog inte kameran med oss för vi skulle ligga stilla nästa dag och tänkte att då kunde vi ta en massa bilder. Det var bara det att idag har det varit F1 tävling i Turkiet och då måste vi ju titta på den. Sedan har det regnat och varit ostadigt väder hela tiden så det har inte blivit någon cykeltur. Nu blåser det dessutom utav bara sjutton. Imorgon åker vi vidare. Vi tog i alla fall en bild på en utav de otaliga båtar som glidit förbi utanför vårt fönster. Det var ett riktigt fint "kryssningsfartyg". Det har vi sett många utav längs floderna. Jag tror det skulle vara jättemysigt att åka med en sån båt längs kanalerna.

Idag har äldsta barnbarnet deltagit i sin första SM deltävling i Motard i Östhammar. Han blev dock påkörd bakifrån vid starten i första racet och flög över styret. Sedan var det bara att skynda sig på att meka till nästa race där han blev fyra

2 kommentarer:

  1. SV: Tromber låter dramatiskt! Var har ni råkat ut för det?

    SvaraRadera
  2. När vi var på tävlingar i Hockenheim så drabbades vi av en tromb på campingområdet. Pinnar från partytält och dylikt flög in i vår husbagn och bil. Husvagnen fick hål rakt igenom plåten och bilen fick bucklor. Som tur var träffades inte vi av några kringflygande saker. Jag har skrivit om det i början på vår blogg under rubriken "Raceminnen". Flera husbilar fick sina markiser bortslitna. Även när vi var i Italien ett år gick en tromb förbi på stranden. Den tog med sig en massa parasoll, även de som var fastgjutna i betongklumpar. Ett par svenskar hade hängt sin väska med pass och andra värdesaker i sitt parasoll och det flög ut till havs, så det var bara till att åka till närmsta storstad och skaffa nya pass. Detta hände norr om Rimini. När dessa tromber har inträffat så har det varit extremt varmt. Jag brukar ofta tänka på det när det är riktigt varmt.

    SvaraRadera