Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 5 november 2011

Efter regn kommer solsken

Äntligen fick vi vakna till soluppgång igen. Det har varit dåligt väder i några dagar nu. Igår regnade det mest hela dagen. Imorse när vi vaknade var det lite svalare, vi förstod då att vädret hade blivit bättre, det var endast 13 grader ute och knappt 17 grader inne. Bakom dom här bergen går solen upp.

Det ligger endast lite moln över bergen in mot land.
Hoppas att det förblir så, där kan molnen stanna.

Dom håller nu på och klipper träden på campingen, det blir en helt annan vy nu upp mot bergen. Vi kommer också att få det mycket soligare. Dom har klippt hela området som ligger nedanför där vi står. Igår fick dom göra uppehåll på grund av regnet. Ibland ser det riktigt farligt ut när dom klättrar i träden. Den här mannen stod uppe i trädet och dinglade med en motorsåg för att såga av grenarna. Husvagnarna och husbilarna står tätt mellan träden så det vill till att dom tar det försiktigt och inte skadar några vagnar/bilar. Vi får hålla tummarna att dom är försiktiga när dom ska klippa runt oss. Jag är tveksam till om dom klipper nu i helgen men annars kommer dom väl till oss i nästa vecka.

Det har varit ganska mycket omsättning på platserna nu, många har lämnat campingen och det har kommit några nya, bland annat har det kommit ytterligare ett svenskt ekipage, jag tror att vi nu är 5 svenska ekipage. Idag tror jag vi ska cykla till Albir och titta om den nya ställplatsen har öppnat.
Igår när det regnade passade vi på att titta på den nya omgången av tv-serien "Böda camping", vi såg den via datorn och tv5-play. Det gick ganska bra, med jämna mellanrum fick datorn "buffra" så det tar lite längre tid än att titta via tv. Här nere får vi inte in några svenska kanaler, så det är datorn som gäller om vi ska se det. Jag måste säga att programmet är ganska töntigt, dom väljer verkligen ut udda typer som dom följer, likaså som på programmet "Ullared". Camping får på det sättet en töntstämpel som det inte förtjänar. Varför kan dom inte visa ett seriöst program när det gäller campinglivet, för några år sedan såg vi ett program på en tysk kanal som visade camping och det programmet var bra.

4 kommentarer:

 1. Oj det ser vådligt ut. Men det blir väl skönt för er som får lite soligare platser. Ja varför ska TV nästan alltid "töntifiera" och förlöjliga? Vi tittare borde inte titta - då blir det ju inte intressant för produktionsbolagen att fortsätta, om de har dåliga tittarsiffror. Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 2. Finfin utsikt ni har fått nu! Den årliga träd-klippningen har man sett både med o utan skyddsutrustning o primitiva verktyg hos perso-nalen. Vad värre är, då camparna tar tag i trädklippn själva. Här (Roquetas) blev en campare invalidiserad då an föll pladask i marken. På Mazaron camp står ett ekipage kvar sen två år, väntan på försäkr bola-gens utredning vid en campares dödsolycka!

  SvaraRadera
 3. Ja ni har det verkligen härligt! jag är så avundsjuk helt ärligt talat.
  Ja camping ja - det ÄR härligt men tycker lite som er att programmet Böda camping vinklardet lite märkligt.

  SvaraRadera
 4. Så bra att ni får bättre utsikt och mer sol på er. Kan trösta med att vi har det grått även om vi har det väldigt varmt för årstiden, +9 gr. Ha dé gott!

  SvaraRadera