Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 17 november 2011

Fiestan är över för den här gången

Äntligen är Fiestan över här i Benidorm, sista fyrverkerierna skjöts igår kväll. Vi har hållit oss ifrån stan i några dagar nu för att Alonso inte skulle bli rädd för skjutandet. Man kan tycka att det är lite onödigt när man smäller av fyrverkerier mitt på dagen när man då bara uppfattar rökpuffar, Spanien verkar ju inte ha den bästa ekonomin.
Vi har nu haft några underbara dagar med klarblå himmel, idag var det lite mulet på morgonen och det kom några regnstänk men nu skiner solen. Väderleksprognosen har inte lovat något bra väder , men dom kan ju ha fel.
Igår var vi på marknaden, vi gjorde en del fynd ett par jeans till Anders, en fin duk som klarar spill från allt möjligt nästan som en vaxduk men finare, sen blev det en del grönsaker också.
Att handla mat i affärerna är spännande, det är Anders som sköter inköpen. Fisk tycker vi är gott och det blir kul när man sen översätter och ser vad det är för fisk man handlat. Igår åt vi Kummel, den gjorde vi en god fiskgratäng på med creme fraische, paprika och lite starka kryddor sen toppade vi med riven ost som var en blandning av flera sorters ostar. Häromdagen skulle Anders köpa något kött att wooka, när vi översatte märkningen blev det "hemligt griskött". Det hade man nog inte vågat köpa i Sverige, men det blev jättegott att göra wook på.

4 kommentarer:

 1. Tack för det tipset på kummel, det köpte vi härom dagen och visste inte hur vi skulle tillreda den. Nu vet vi. Vi tyckte också det var lite jobbigt med allt smällande,så vi fortsatte mot Torrevieja, stackars Alonso.

  SvaraRadera
 2. Och här har "fiestan" just börjat :-) Fast till många hundars stora glädje så smäller dom inte några fyrverkerier när det är tapas marathon.

  sv: Det fanns en camping ca 5 km söder om stan efter N332-an, men den har sett igenklappad ut ett tag nu. Den var väldigt sliten och ofräsch enligt ett par vänner som har bott där, så det kanske är därför dom klappat igen.
  Det ligger även en ca 5 km norr om stan, även den efter N332-an, men den har jag bara sett från vägen. Om den är öppen vet jag inte. Inte hur den ser ut heller.

  SvaraRadera
 3. Håller med att bränna pengar i form av fyrverkeri borde kunna avstås! Speciellt när inte ekonomin finns. Vi står nu på Los Limbos, tack för det tippset.Jättetrevligt värdpar och här finns allt vi behöver. Tusen tack för det tipset, dessutom blev vistelsen 3,300 kronor billigare per månad!!! Var står ni på El Racco?
  Kram och ha en skön kväll

  SvaraRadera
 4. Christina och Åke, vi står på plats 111, det är en bit ner på campingen, man går ner en gata som ligger ungefär nedanför utomhuspoolen. Kram från oss alla.

  SvaraRadera