Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 25 november 2011

Ny ställplats vid Guardamar

Igår förmiddags lämnade vi camping El Raco i Benidorm. En lite roligt detalj är att polisen är väldigt aktiv att dirigera trafiken i samband med att skolorna slutar och föräldrar ska hämta sina barn. Det skulle vara Sverige det, var skulle dom få dom poliserna ifrån? Man fick en riktig åthutning med visselpipan om man inte lydde deras kommandon, det fick Anders erfara när han försökte gå över gatan utan att ha tillåtelse.

Ett bra tips om man vill ha besök av sina nära och kära när man övervintrar i Benidorm är att de kan ta in på hotel Deloix, som har samma ägare som campingen, till ett rabatterat pris. Vi hörde en uppgift om att det skulle kosta 400 kr per person och natt, det är väl ett överkomligt pris. Bussen mellan flygplatsen i Alicante och Benidorm tar cirka 1 timme.

Hotellet verkar hålla en hög klass. De som bor på camping El Raco har möjlighet att utnyttja tennisbanor och Spa och äta på restaurangen till ett billigt pris, själva har vi inte testat det.

Vi for vidare söderut mot Guardamar, där var vi förra året. Vi tittade först på en ställplats som heter Oase La Marina, men den såg så trång ut....

så vi fortsatte några hundra meter till Camper Park San Fulgencio, där slog vi läger. Här ser man dom fina servicebyggnaderna med toaletter, disk, gratis dusch och möjlighet till tvättmaskiner.

Till höger ser man receptionen. Det är en mycket serviceminded argentinare som har ställplatsen.

Vi har utsikt mot höjderna mot urbaniseringen La Marina.

Igår var det sol men det blåste ganska mycket, idag har vi kanonväder klarblå himmel och varmt. Vi står nu 3 svenska bilar här. Vi väntar nu på ett Barbacoaparty på ställplatsen.

Dessa engelsmän hade lite otur när dom ställde upp, platsen var som gungfly och dom fastnade. Det behövdes åtskilliga män för att få loss dom från platsen men till slut så lyckades det.Här betalar man 12 euro för en dag inklusive el och gratis WIFI, även varmduschar gratis, står man mer än en dag så kostar det 11 euro inklusive el och WIFI.

Den här ställplatsen kan verkligen remommenderas, det är även gångavstånd till Lidl och Mercadona.

4 kommentarer:

 1. Ser bra ut, forts trevlig resa!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som att ni hittat en bra plats. Synd att vi inte fick tillfälle träffas mera här i Benidorm, vi hann ju bara skumma på ytan. Kanske när ni är på tillbakaväg? Vi hoppas på det. Kramar och ha det så skönt

  SvaraRadera
 3. Vi hann inte testa den platsen, men det blir säkert fler tillfällen. Här i Murcia har det varit soligt och ingen blåst.

  SvaraRadera
 4. Vi låg på platsen som Ni tyckte var trång........och den var helt ok, vi testade inte den bredvid.......

  Trevlig advent!

  SvaraRadera