Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 26 november 2011

Ytterligare dagar med klarblå himmel

Igår anordnade ägaren till ställplatsen ett trevligt grillparty. Det grillades kyckling, fläsk, revbensspjäll och en massa grönsaker, till det serverades sallad, bröd och vin. Vi betalade endast 7 euro per person och då fick man verkligen äta sig mätt. Det är ett trevligt alternativ där man kommer i samspråk med en massa folk från olika nationaliteter. Som vanligt var värden på topphumör.

Det här paret som bodde i Portugal pratade vi mycket med. Dom var från Holland och Tyskland och hade flyttat till Portugal för 11 år sedan. Bredvid oss hade vi även det trevliga svenska paret från Skåne, dom åkte härifrån idag.

Igår natt var vi 4 svenska bilar, idag är det endast vi och ytterligare ett svenskt par kvar.

Idag har vädret varit kanon, vaknade till endast 8 grader men så fort solen fick vara framme ett tag så blev det som en svensk högsommardag.
I eftermiddags har vi tittat på tidsträningen för det sista Formula 1 loppet. Imorgon går racet, det går kl 17 svensk tid så vi hinner med att göra en massa annat på dagen, vi planerar att göra en längre cykeltur.
Vi åker nog vidare på måndag. Enligt väderprognosen ska tydligen måndag bli en mellandag men sen ska det vara sol mer än 1 vecka. Hoppas att det stämmer.

5 kommentarer:

 1. Anders och Birgitta !
  Idag är det ju äntligen dax för Formel 1 igen - vi känner redan av "abstinensbesvären" - inget F1 förrän i mars 2012 efter dagens tävling...
  MEN, vi kan tipsa om ditt livs julklapp och en upplevelse som går utanpå ALLT du tidigare upplevt - gör det som jag (Bosse) gjorde redan 1995 och känner för att göra igen - testa själv en F1. Gå in på www.rajamakiracing.com och läs om vad den f.d. mycket duktiga tävlingsföraren Johan Rajamäki kan erbjuda dig på t.ex. den f.d. F1-banan i Anderstorp eller på F1-banan Hungaroring i Budapest !
  Att köra i drygt 300 km/h och sedan bromsa endast 70 meter före en tvär högerböj - det kan, i värsta fall, ge blöta kalsonger - men, det är det värt...
  Bosse och Gerd i Södertälje.
  PS. Hör av dig om du vill ha sällskap till Anderstorp så får vi stötta varann !

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt ni har det! Måste ju vara hur kul som helst med lite grillfest och träffa andra osv. Vädret gör det ju bara bättre - härligt med sol och skön värme! Här är grått, regn, regn och triiiist!!! Ingen julkänsla precis!
  Idag blåser det som bara den!!!

  SvaraRadera
 3. Bosse och Gerd, tack för tipset. Vi har varit på Anderstorp och sett Formula 1 tävlingar för en herrans massa år sedan. Här kan ni se foton från den tiden.
  http://husbilsliv.blogspot.com/2010/01/den-motorintresserade-familjen.html

  SvaraRadera
 4. Anders och Birgitta !
  Oj-oj-oj- vad vi känner igen oss själva i era bilder från t.ex. Anderstorp mellan 1972-1978. Vid den tiden hade man nästan kunnat gå ner till "banan på mossen"... så stort var vårt intresse då och är faktiskt än idag. Banor och F1-lopp vi besökt utomlands från 1995 och framåt är bl.a. Estoril utanför Lissabon, Nürburgring, Hockenheim, Monaco och Spa-banan i Belgien. Numera tycker vi nog att det är bekvämast att följa loppen här hemma på TV-kanalen Viasat Motor.
  Dock skulle vi vilja åka till Barcelona nån gång - det ska vara en mycket publikvänlig bana där man ser större delen av banan från dom större läktarna. Vi önskar er en fortsatt trevlig vistelse i Spanien och vi kommer naturligtvis att följa er resa hem mot kalla nord. Tack dessutom för alla fina bilder ni publicerar för jämnan !
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera
 5. Idag var väl vädret lite si och så, mest så. Men det verkar som om solen kommer tillbaka imorgon :-)
  Trevligt med grillfest!
  :-)

  SvaraRadera