Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 1 november 2011

Ny ställplats mellan Albir och Altea

Igår cyklade vi till den nya ställplatsen mellan Albir och Altea. Den ligger precis vid vattnet, endast vägen emellan. Enligt uppgift som vi hört ska den öppna idag, vi ska åka dit igen senare för att se om det stämde. Det verkar vara en ny servicebyggnad. Underlaget på marken var inget vidare men det kan ju hända att dom ska köra på någon form av grus.

Det var ett högt staket mot gatan.

Det var en rejält bred grind vilket innebär att man inte bör ha några problem med att köra in med ett stor fordon. Däremot vet vi inte vilken väg som är bäst att köra ner på men vi såg i alla fall stora bussar som körde på vägen utanför så det borde inte heller vara några problem för större bilar. Det fanns gott om elstolpar/eluttag.

Den här bilden är tagen utanför platsen mot Altea. Ska man bada så får man gå en bit bort mot Albir för det finns inte någon egentlig strand utanför. När vi var där så gick det rejäla vågor som innebar att vattnet sköljde upp mot vägen.

När vi åkte hem passade vi på att åka upp till den nya ställplatsen mellan Benidorm och Albir som jag tidigare berättat om. Där stod som vanligt en del större bilar på asfalten.

På grusdelen stod det fler bilar än när vi var där sist.

På vägen mellan Albir och Benidorm finns ett perfekt ställe att rasta Alonso på, vi plockar naturligtvis upp efter honom.

Utsikten från platsen går inte av för hackor.


Hemma på campingen pågår livet som vanligt, boulegänget är på plats varje dag, i bakgrunden ser man pubarna/barerna på gatan.

Det är inte så många som badar i utomhuspoolen längre.

Däremot tar man sig ett dopp i den fina inomhuspoolen.

Vi har nu fått nya grannar och dom är svenskar, det är Anders och Ester från Stockholm. Dom har bara haft husbil i 1 månad och dom har redan gett sig iväg på sin första resa till södern. Dom beräknar att vara ute en längre tid. De andra svenskarna som kom häromdagen, Rune och Pirkko, har vi pratat med en hel del. Anders och Rune har mycket gemensamt, bägge är stora fans av motorsport, både med fyra hjul och två hjul. Det upptäckte dom redan förra året när vi träffade dom här på El Raco.

5 kommentarer:

 1. Tack för era fina tips med bilder på ställplatser, det är guld värt för oss som inte kan knöka in oss var som helst. Vi njuter för fullt av att läsa och se allt ni berättar om, gissa om vi längtar dit ner? Kram

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med. Snart får vi omvärdera hur länge vi skall arbete. Längtar verkligen tills vi får möjlighet att som ni, tillbringa en del av den tråkiga årstiden här hemma i Spanien istället. Ett jätte tack för all trevlig läsning.

  SvaraRadera
 3. Vi gillar oxå att höra om nya ställplatser i Sp, TACK Birgitta o Anders!

  SvaraRadera
 4. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi också kan testa dessa ställplatser. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 5. Tackar tackar, för fina tips om stpl är på väg söder ut. Nu när vi äntligen fått tag på ett internet igen ska jag också skriva i min blogg. Ha det gott.

  SvaraRadera