Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 11 november 2011

Nu fick Alonso träffa kompis igen

Igår när Anders var iväg med vespan och handlade fick han syn på en svensk Chartago som körde förbi på vägen utanför vår camping. I sista stund fick han syn på föraren av bilen och tyckte att han var lik Ove, men dom skulle ju inte åka söderut förrän långt senare. På eftermiddagen beslöt vi oss för att ta en promenad till granncampingen "La Torreta" och mycket riktigt det var Ove och Gunilla och lilla Alexander som hade anlänt. Alonso fick återigen hälsa på sin kompis som är av samma ras, sist dom träffades var vår sista natt i Sverige hos Bengt i Örkelljunga.

Det är bara en kortare promenad mellan El Raco och La Torreta, mellan campingarna ligger bland annat denna permanenta cirkus. I bakgrunden ser man delar av camping Villasol där vi låg för två år sedan.

Häromdagen när vi stod och pratade med en campinggranne, Conny, berättade han om några läskiga larver som finns i pinjeträden. Vi hade aldrig hört talas om dessa larver tidigare, jag var tvungen att gå in och googla på det senare. Det var ingen trevlig läsning. Tydligen så ramlar dom ner från träden någon gång mellan januari och april, beroende på vädret. Hundarna blir intresserade av dom när dom kryper på marken och brukar vilja röra vid dem. Dom utsöndrar då någon vätska på hunden som den sen slickar på och det kan vara ödestigert för hunden. Mer finns att läsa på följande sidor
http://www.svenskamagasinet.nu/article.197.html
http://www.bostadcostadelsol.se/Fakta/Lasvart/Text/Hund_Katt/Flugan.html
Nu ska ju vi förmodligen inte vara i Spanien under den tiden som larven finns så vi slipper nog oroa oss för Alonsos del.


Idag har vi kanonväder igen, dock var det som vanligt svalt på morgonen runt 11 grader. Nu är solen upp för fullt och värmer gott igen.

3 kommentarer:

 1. Dom där larverna vet jag om - dom är jätteläskiga!

  Nu har det verkligen varit några härliga dagar här nere. Det är SÅHÄR det ska vara i november :-)

  SvaraRadera
 2. Alltså Alonso's matte o husse, se upp för larverna!

  SvaraRadera
 3. Så vackert med de blånande bergen i bakgrunden! Förstår verkligen att ni njuter av livet!

  SvaraRadera