Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 29 november 2011

Landat i Calp/Calpe

Igår lämnade vi Guardamar och fortsatte vår förd norrut till Calpe. Vi hade tidigare besökt denna ställplats med vespan när vi låg i Benidorm. Vi har aldrig varit i Calpe tidigare så vi bestämde oss för att stanna och ligga här några dagar på ställplatsen som är nyöppnad. När vi lämnade Guardamar regnade det och det fortsatte att vara dåligt väder även i Calpe. På dagen idag lättade molnen och det blev återigen soligt och varmt.

En tråkig incident inträffade när vi skulle ställa upp vår husbil, vi blev anvisade en plats av ställplatsvärden, det var en speciell plats eftersom vår bil är ganska lång. När vi började backa in kom den holländska grannen ut och började klaga på att han inte var "happy" för att vi skulle ställa oss bredvid honom. Vår bil skulle nämligen skymma solen för dom på deras uteplats. Jag försökte förklara att vi blivit anvisade denna plats, att det var den enda som vi skulle kunna stå på för att vår bil var stor. Han fortsatte ändå att klaga på att han inte var "happy", jag kunde inte låta bli att säga att jag struntade i om han inte var "happy". Det kändes inte bra att börja vår vistelse där med detta gnabb. Överallt annars har vi bara mött trevliga husbilsmänniskor. Idag flyttade dom på sig och ställde sig bredvid en liten "van". Står man på en ställplats så får man ta seden dit man kommer tycker jag, man kan inte kräva utrymmen som på en camping, men det hade väl han inte fattat. Våra grannar med Eura,n var däremot väldigt trevliga.


Det var inte många platser lediga när vi kom, det var fyra andra svenskar där. På eftermiddagen cyklade vi ner till strandpromenaden. Det är häftigt med klippan som sticker upp vid vattnet.


Vi blir nog här några dagar innan vi far vidare norrut. Enligt väderprognosen ska det bli kanonväder i många dagar framöver.

8 kommentarer:

 1. Det ser så fint ut där ni står. Ni är duktiga på att hitta nya fina platser. Griniga grannar,det får stå för dom.

  Dont Worry Be Happy ett bra ordspråk

  Kramar från oss

  SvaraRadera
 2. Blir man anvisad plats och man själv är nöjd med den så är det bra. Men det är alldrig trevligt med folk omkring som gnäller.
  Kul att höra om ställeplatsen. Se nu efter Alonso så att han inte stör granarna!!!!
  Ha de så trevligt i Calpe.

  Nils-Åke & Birgitta

  SvaraRadera
 3. Trist när det blir tjafs på det sättet. I övrigt ser det ju väldigt fint ut!

  SvaraRadera
 4. Om man blir anvisad en plats så är det väl inte mycket att fundera på och vad då skymmer solen, inte ens på en camping kan jag väl garantera att jag inte blir skymd för solen om det kommer en granne med en stor bil. Finns bara två sätt att undvika det, antingen att byta plats, vilket de tydligen gjorde, eller boka och betala för alla platser som gränsar till min plats, vilket kan bli onödigt dyrt bättre då att ta min stol och ställa den i solen, sätta mig ner och njuta.

  SvaraRadera
 5. Trist med gnälliga människor...

  Calpeklippan är verkligen jättefin! Men min rekommendation är att INTE klättra upp. Jag gör ALDRIG om det. Det var VÄLDIGT smalt på sina ställen, brant, halt, och vi blev halvattackerade av måsar. (Det var i januari, dom kanske häckade eller nåt?).

  I det här inlägget finns en liten film som visar hur det såg ut när vi gick upp:

  http://amacasa.wordpress.com/2011/10/08/en-till/

  Hoppas vädret nu blir som dom har lovat! Idag ser det ut att bli fantastiskt i alla fall :-)

  SvaraRadera
 6. PS: Fast man kan gärna gå upp tills man har passerat tunneln. Fina vägar ända dit och en trevlig park. Därefter börjar eländet...
  :-)

  SvaraRadera
 7. Fin ställplats, tack för bra bilder! Alla skuggar ju varandra på en ställplats, trist med gnälliga ovana husbilsåkare... husbilar har ju fyra sidor o det finns oftast en solsida vid olika tider på dan ;-)) Forts trevlig vistelse på er resa!

  SvaraRadera
 8. Tack Ama för ditt råd, jag kommer aldrig att klättra upp där.

  SvaraRadera