Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 4 december 2012

En härlig strand

Vi har haft flera underbara dagar nu, klarblå himmel och vindstilla. Det har varit svala nätter men så fort solen kommer fram så stiger värmen fort. Igår cyklade vi ner till gamla stan längs med strandpromenaden. Det finns fortfarande folk som badar. På strandpromenaden kryllade det av folk.Det blir även en och annan promenad längs med gatan som går utanför campingen. Ju närmre man kommer playan desto fler affärer blandat med hotell, pubar och restauranger.


Närmare campingen glesar bebyggelsen ut och man ser bergen mer och mer.


Det finns två så kallade Kinaaffärer utefter vår gata, där hittar man allt mellan himmel och jord. Tråkigt nog blev våra vänner från Ljusterö rånade på sin börs när dom var inne på den här Kinaaffären.


Det här hittar man också utefter vår gata. Mitt bland höga hotellbyggnader står detta "bygge". Kanske man skulle köpa tomten och anlägga en ställplats??


Nu har vi pyntat lite utanför vår husbil, mysigt med lite kvällsbelysning.


Så här ser det ut hemma, det är tur att vi har vår lilla hustomte som bor i huset och håller undan snön. Det är lite skillnad mot hur vi har det här "hemma" i Spanien.


Lunchen intas för det mesta utomhus. Alonso vill alltid vara med på ett hörn, särskilt när det vankas korv.


Det finns flera pubar som serverar god mat precis utanför vår camping. Vi hade blivit tipsade, visserligen av en engelsman, om att ett av ställena hade Benidorms godaste fisch and chips så det måste vi naturligtvis prova, kostade 5,50 euro. Tyvärr så smakade det ingenting hur mycket vi än kryddade. När vår ena dotter var på språkresa till England så tyckte hon att maten var det sämsta hon ätit, smakade heller ingenting. Så det kanske är så att engelsmän inte gillar kryddad mat. Nu har vi i alla fall provat den här rätten så nu behöver vi inte beställa in det igen.


Idag har vi lite sämre väder, visserligen lite varmare i morse men det är molnigt, enligt väderleksrapporten ska det dock inte komma något regn.

10 kommentarer:

 1. Stränderna i Benidorm är verkligen jättefina - jag tycker mycket om den stan :-)

  SvaraRadera
 2. Ni ser ut att ha samma fina väder som vi. Härligt att upptäcka nya saker och även mat. Vi hittade ett suveränt Tapa-atälle i Alicante igår. Ha dé bra!

  SvaraRadera
 3. Härligt, ser helt underbart ut!!
  Vill också!! Ha det så bra!

  SvaraRadera
 4. Nej Engelska köket är inte världens bästa enligt min mening!

  I övrigt ser ni ut att ha de bra!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 5. Vi förstår att ni njuter av god mat och inte heller vill byta bort er sol och värme mot vår kyla och snö. Passa på och ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Underbart att se hur mysigt ni har.
  Stockholm idag 10 – och totalt snökaos med allt vad det innebär.
  Skönt att få drömma sig bort på er blogg…

  SvaraRadera
 7. Kända fina omgivningar, Anders o Alonso ser ut att må prima, liksom fotografen. Må gott, kram!

  SvaraRadera
 8. sv: Haha! Jodå, man behöver faktiskt körkort i Spanien (även om vi aldrig behövt visa det), det temporära vi har nu gör att vi har "husarrest" i Spanien. Just nu gör det inget, inga planer på att lämna landet med bil. Men jag vill gärna få dom riktiga innan sommaren i alla fall... :-)

  SvaraRadera
 9. Vilka fina bilder från stranden med havet. Lite skillnad mot vad vi har utanför fönstret: mängder med snö!!
  Trist för era vänner att dom blev rånade.
  Kram och håll i plånböckerna.

  SvaraRadera
 10. Återigen avundsjuk :-)
  Njuter av era sköna bilder istället. Nåja snö kan vara vackert men sol och värme är nog bättre om man frågar mig.
  Kram på er

  SvaraRadera