Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 22 december 2012

Man kan knappt tro det är sant..

Ni kanske tycker det börjar bli tjatigt med dessa bilder, men jag kan inte låta bli att förundras över vädret. Men kan knappt tro det är sant att det är dan före dan före dopparedagen. Vädret har idag varit soligt, så gott som vindstilla, med klarblå himmel och mellan 21 och 22 grader varmt. När vi skulle äta idag så fick vi placera bordet i skuggan för att vi skulle kunna sitta ute.


Lika klarblå himmel åt andra hållet. När vi planerade för att övervintra här nere kunde vi inte drömma om att det skulle vara så fint väder i slutet på december. Vi har fått rapport från vår hustomte att det var minusgrader hemma och att det snöade igen.....


Alonso "hänger" som vanligt ut genom fönstret, därifrån har han koll på vädret, på alla vänner och fiender som går förbi, är det någon hund han inte gillar så blir det en ganska kraftig grymtning, springer det förbi några barn så blir han tokig och vill bara ut och leka. Kommer kompisen Nils förbi, vill han fram och hälsa.


Lilla "Grålle" tycker det är ganska coolt att sitta vid vindrutan och kolla, där har hon bra kolla på vad som händer och där kan inte heller Alonso komma åt och reta henne. Ibland ger hon sig dock på mitt julpynt, då är det bara dit och fixa till det igen.


Idag har Anders varit uppe och handlat på "skandinaviska affären" Costa Blanca i Alfaz del Pi, där hittade han bland annat rödbetssallad, julkorv och Falu Rut hårt bröd, skinka och lite annat hade han köpt där innan. Idag har vi gjort Jansson och griljerat skinkan, en liten smakbit blir det nog ikväll.

Väder förståsigpåarna lovar fortsatt fint väder härnere. En av våra bekanta sa att han läst att Benidorm hade minst regndagar i Spanien, ska se om jag kan googla på det om det stämmer, men nu kommer jag inte ihåg när det regnade sist.

5 kommentarer:

 1. Helt fantastiskt väder! Svårt att fatta att ni har så varmt!

  SvaraRadera
 2. Tjatigt med dessa bilder ?..., näe Anders och Birgitta - det är enbart ljuv "musik" för oss som "kämpar" här på hemmaplan !
  Er rapportör har helt rätt - snö, snö och åter snö. Natten mellan söndag och julafton kommer det in ett riktigt oväder från sydväst som kommer att resultera i 15-20 cm nysnö i större delen av Sverige söder om Uppsala.
  Vi njuter av att se hur skönt ni har det och dessutom är vi övertygade om att OM vi skaffar vovve, så blir det en mini-Alonso. Han är för underbart fin hälsar vi två i Södertälje !

  SvaraRadera
 3. ja ser dere har det fint der nede,har lest at det er benidorm som har det beste å mest stabile vedret i hele spania på vinteren.er hemma i norge no -14 kaldt men ikke snø.Ser frem til å reise ner til spania i januar igjen ,orange grove camperpark ,alfas del pi ha en trivelig jul de nede

  SvaraRadera
 4. Varma fina bilder delar ni med er åt oss här hemma i snön, härligt. Ser att Grålle har ett fint rött koppel på sig och matchar julpyntet.
  God Jul Kram

  SvaraRadera
 5. Så härligt!
  Njut o lev väl!

  SvaraRadera