Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 27 december 2012

Vår första jul i Spanien

Nu har vi tillbringat vår första jul i Spanien. Det var lite annorlunda än när vi firat jul hemma.

Det började innan jul att märkas att det var helg på gång, det kom nämligen väldigt många nya ekipage till campingen. De flesta nyanlända var nog engelsmän men det kom även många spanjorer, mycket yngre familjer som man inte ser så många av den här årstiden. Det fanns nog inte många lediga platser kvar sen.


Julafton i Spanien är som en vanlig dag, alla affärer var öppna. På morgonen kom dock campingens egna jultomtar och delade ut klappar till oss alla, Alonso tyckte det var lite läskigt när dom åkte omkring och tutade, vi fick en flaska skumpa och en ask jättegod choklad.Mitt på dagen var det dags att äta julbord, knytis, med våra grannar Maggan och Leif. Dessvärre har Anders dragits med en tråkig hosta en längre tid och naturligtvis skulle den kulminera just på julafton. Han frös och var inte ett dugg hungrig, man ser på bilden här hur dåligt han mår, tyvärr fick vi bryta upp tidigare än vi hade tänkt oss och Anders fick gå och lägga sig.


Juldagen är nog den dag som julen egentligen firas i Spanien, då var alla affärer stängda, till och med campingens affär som annars är öppen nästan dygnet runt. För övrigt så är det en himla bra affär, dom har allt och personalen och ägaren är jättetrevliga.

Annandag Jul verkar inte existera här nere, det var som en vanlig dag, allt var öppet igen.

Alonso som för det mesta ligger i Anders säng på nätterna har haft en jobbig tid nu när Anders har hostat så mycket, då har Alonso svårt att sova. Därför händer det att han helt plötsligt slocknar i stolen med bollen mellan benen.


Idag blev vi varse hur olika man tycker om saker och ting när vi läste på "Husbilsklubben". Där hittade vi det här inlägget om Benidorm:  http://www.husbilsklubben.se/forums/t66004/#post510959

Vi tycker ju att Benidorm är toppen, men det är väl tur att man är olika, en del vill vara där det är lugn och ro, andra vill vara där det är liv och rörelse, en del vill vara där det är många svenskar och en del vill vara där det är få svenskar. Det vi verkar ha gemensamt är väl i alla fall att vi vill vara där det är varmt och skönt.

Och bra väder det har vi i alla fall i Benidorm, så här ser det ut idag, visserligen lite svalt men det blir fort varmare nu när solen värmer så gott.
Nu håller vi tummarna för att Anders snart blir helt kry, nu verkar det i alla fall gå åt rätt håll.

5 kommentarer:

 1. Det verkar gå bra att fira jul i Spanien!

  Vi kommer så småningom!

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Krya på dig Anders !
  Snart är det ju helg igen och inte vilken helg som helst, det är väl även er första nyårshelg i Spanien !?
  Du kan trots allt trösta dig med att jag (Gerd) är genomförkyld och det i blaskigt väder kring nollan och med dimma nästan hela dagarna och i tillägg till det rätt mycket onödig snö... Jag skulle nog hellre vilja genomlida min förkylning nere i Benidorm mot här i Södertälje. Bosse har lovat en "fet" Jägermeister till kaffet om en liten stund - den hjälper !!!

  SvaraRadera
 3. Spanien är underbart, men jul vill jag nog fira i ett vintrigt landskap här hemma med barn och barnbarn. Krya på er och God fortsättning.

  SvaraRadera
 4. Håller nog med Gerd ovan att det är bättre att fira jul där det är varmt och skönt än här hemma i grådaskigt och mörkret. Visserligen har solen varit framme idag,men annars är det riktigt mörkt. De säger att det vänt och ljuset är på väg, men f.... tro't. Dessutom har ni ju en riktig höjdare framför er. Att fira nyår i Spanien det är verkligen något utöver det vanliga, det har vi gjort. Det är speciellt. Nu får vi hoppas att Anders kryar på sig, men jag skulle också hellre hosta nere i Spanien. Ha det så skönt i solen och värmen. Vi följer er och njuter. 3 M

  SvaraRadera
 5. Va kul att campingens tomtar kom med julklapp. Måste klämma i med "ni hade ialla fall tur med vädret" .... Hoppas maken kryar på sej snabbt igen. Ha det fortsatt gott"

  SvaraRadera